„Ce fac acum Orban și Anisie este crimă cu premeditare!”. Viceprimarul Capitalei face acuzații grave la adresa Executivului

Elena Avramescu 25.08.2020, 14:50
„Ce fac acum Orban și Anisie este crimă cu premeditare!”. Viceprimarul Capitalei face acuzații grave la adresa Executivului

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, îi acuză pe Ludovic Orban și pe Monica Anisie că nu au elaborat un plan şi un regulament pentru redeschiderea şcolilor, dar și că ”nu au fost în stare să pună în scenă” un model cu circuitele de siguranţă.

Viceprimarul Capitalei face acuzații grave la adresa Executivului

„Deschiderea școlilor este crimă cu premeditare. LuCOVID și ministrul PEPSIGLAS n-au mers la școală. Asta se vede din avion. În șase luni de PANDEMIE n-au fost în stare să pregătească un plan și un regulament pentru redeschiderea școlilor. La nivel CENTRAL guvernează haosul. N-au alocat bani pentru măști și tabletele, n-au stabilit nicio strategie coerentă de siguranță medicală.

Lasă totul pe capul administrației locale. Dacă ar fi fost interesați ar fi citit presa occidentală, așa ar fi aflat că prin neștiință și nepricepere pot detona adevărate BOMBE EPIDEMIOLOGICE. N-au fost în stare să pună în scenă un model cu circuitele de siguranță. Au lăsat la latitudinea unităților de învățământ să stabilească regulamentele. Să facă fiecare ce-i trece prin cap.

Viceprimarul Capitalei face acuzații grave la adresa Executivului
Aurelian Bădulescu, face acuzații grave la adresa Executivului

„Ce fac acum Orban și Anisie este crimă cu premeditare!”

„În cazul reapariției focarelor vor da vina pe autoritățile locale. Aceasta este metoda de lucru a PNL. Ei mereu găsesc un vinovat. Guvernul Orban a închis școlile pe 11 martie, când au fost 18 cazuri de infectări cu Covid-19 raportare în 24 de ore și acum le redeschide când numărul cazurilor zilnice depășește 1.000. România se află pe locul 4 la nivel european în funcție de numărul cazurilor grave, internate la ATI.

Ce fac acum Orban și Anisie este crimă cu premeditare. Deschiderea școlilor în contextul actual va duce la o explozie fără precedent a numărului de cazuri”, a scris, pe Facebook, Aurelian Bădulescu.

Pe de altă parte, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre cele trei scenarii pentru evaluarea redeschiderii școlilor vor fi aplicate în funcție de situația care se va înregistra până la 14 septembrie.

„Noi suntem în scenariul 1 pe care îl avem, deci nu suntem în scenariul 3, dar noi trebuie să fim pregătiți, iar evaluarea pe care o vedem la începutul școlii se va face în apropiere, în a doua jumătate. În funcție de evoluție, vom adapta. Noi am lăsat și libertatea locală, la nivelul DSP-ului local, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean local, a Comitetului Județean pentru Coordonarea intervenției pentru a aplica unul dintre cele trei scenarii la fiecare unitate școlară”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...