Ce se întâmplă acum în Piața Universității din Capitală! Un bărbat a fost imobilizat și târăt spre dubă de jandarmi

Cristian Cojocaru, Anca Manolica 29.03.2021, 20:05
Ce se întâmplă acum în Piața Universității din Capitală! Un bărbat a fost imobilizat și târăt spre dubă de jandarmi

Noaptea trecută au avut loc proteste în mai multe orașe ale țării, după ce oamenii au ieșit pe stradă fiind nemulțumiți de noile măsuri luate de către autorități. Acum, se întâmplă ca un nou protest să se desfășoare în Piața Universității dar și în alte orașe precum Constanța și Sibiu.

Ce se întâmplă acum în Piața Universității

Zeci de perosane nemulțumite de restricții au ieșit din nou pe străzi în mai multe orașe. Se pare că cele mai multe persoane își strigă nemulțumirile în Constanța. Manifestanții nu poartă măști de protecție, afișând mesajul ”Libertate, te iubim”. Alte câteva zeci de persoane se află și la Alba Iulia, fiind adunați în fața Prefecturii și mărșăluind în același scop.

Și în Piața Tricolorilor din bacău, zeci de persoane scandează ”Libertate!”, precum și în alte orașe cum ar fi Ploiești, Brașov, Cluj-Napoca sau Iași. Multe dintre aceste persoane doresc libertate pentru domeniul HoReCa. La nivelul Capitalei, oamenii s-au adunat în Piața Universității unde un tânăr a fost luat de către jandarmi la dubă pe motiv că nu purta mască de protecție dar și pentru că a refuzat legitimarea.

Potrivit comunicatului de presă transmis de către Jandarmerie, bărbatul în cauză a devenit agresiv, astfel că a fost dus la secția de poliție. Un alt bărbat care a fost martor la acest incident, a fost legitimat de către jandarmi. În cursul dup-amiezii, zeci de persoane scandau în Piața Universității împotriva ultimelor restricții impuse de către autorități.

Noaptea trecută au avut loc proteste în mai multe orașe ale țării
Noaptea trecută au avut loc proteste în mai multe orașe ale țării

”Bărbatul a refuzat să poarte masca de protecție”

Comunicatul de presă transmis de către Jandarmerie arată că bărbatul a adresat injurii și totodată a încercat să smulgă materialele din dotarea jandarmilor.

„În legătură cu imobilizarea unei persoane, în zona adunării publice din Piața Universității, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

Bărbatul a refuzat să poarte masca de protecție, motiv pentru care i s-a pus în vedere să se legitimeze. A refuzat legitimarea, a devenit agresiv, a adresat injurii și a refuzat solicitarea jandarmilor de a-i însoți la secția de poliție, în vederea stabilirii identității, conform procedurii în vigoare. A încercat să smulgă materialele din dotarea jandarmilor și a lovit cu picioarele.  Prin urmare, a fost reținut și condus la secția de poliție, pentru luarea măsurilor legale ce se impun”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit Antena3, bărbatul a fost imobilizat de către 6-7 jandarmi și târât la autospeciala acestora. Cel reținut nu ar fi avut un comportament ciudat iar incidentul ar fi pornit de la refuzul bărbatului de a se legitima, mai arată sursa citată.

Urmăriți Impact.ro și pe