Un urs a speriat un sat întreg din Argeș după ce a atacat o gospodărie. Jandarmii trimiși să-l prindă au rămas în noroi

Nicu Stan, Cristi Ionică 24.03.2021, 15:42

Un urs a speriat un sat întreg din Argeș după ce a atacat o gospodărie. Jandarmii trimiși să-l prindă au rămas în noroi. A fost noapte albă în Micești după ce un urs a omorat două vaci.

Un urs a terorizat un sat întreg din Argeș. Sălbăticiunea a omorât două vaci. Salvatorii au rămas împotmoliți în noroi

Un urs a speriat un sat întreg din județul Argeș, noaptea trecută, după ce a atacat o gospodărie. Jandarmii trimiși să sperie sălbăticiunea au rămas blocați în noroi.

Ursul a intrat într-o gospodărie unde a omorât două vaci. Întrucât ursul nu a apucat să mănânce vreo vacă sau măcar să o ia cu el, autoritățile au emis un mesaj RO-Alert care a fost transmis marţi seara în comuna Micești.

Localncii vor face de paza in aceasta noapte
Localncii vor face de paza in aceasta noapte

Sălbăticiunea a atacat exact la miezul nopții. Autoritățile au emis mesaj Ro-Alert

Astfel, noaptea trecută a fost una de foc pentru pompieri, jandarmi și locuitorii comunei Micești, din județul Argeș. Sălbăticiunea a atacat în toiul nopții. Localnicii au fost speriați la culme mai ales când au primit mesajul Ro-Alert care le spunea să nu iasă din case, întrucât în zonă se află un urs periculos.

Pentru că pericolul era iminent, ursul putând să intre într-o altă gospodărie, la drum au plecat un echipaj de jandarmi, unul de poliție și mai mulți voluntari din comunele Dărmănești și Micești. În tot acest timp, echipajele au făcut un zgomot de nedescris , cu sirenele din dotare, în încercarea de a pune animalul pe fugă.

Căutările animalului au continuat până spre dimineață

În acest timp, la un moment dat, echipajul de jandarmi a rămas împotmolit în noroi. Spre norocul lor, un localnic cu o mașină de teren, a avut cablu de remorcare astfel că jandarmii au fost scoși din noroi.

Căutările ursului criminal de vaci s-au prelungit până spre dimineață, oamenii renunțînd la scotocire zonei în jurul orelor două.

Localnicii din Miceși sunt în alertă, iar în noaptea asta vor păzi satul pentru că ursul poate reveni în localitate

Localnicii din Micești au rămas însă în alertă și spun că în această noapte vor sta de pază și vor alunga ursul în cazul în care acesta își va mai face apariția în comuna lor.

De asemenea, a fost anunțată și Garda de Mediu dar și AJVPS Argeș, pentru a se identifica animalul. Avînd în vedere că zona se află în imediata apropiere a pădurii este posibil ca ursul flămând să revină în căutare de hrană.

Urmăriți Impact.ro și pe