Ce se întâmplă acum cu băiatul din Mureş care şi-a ucis fratele cu o armă cu aer comprimat, din greşeală. „Nu realizează pe deplin”

Stan Filon 04.05.2021, 13:53
Ce se întâmplă acum cu băiatul din Mureş care şi-a ucis fratele cu o armă cu aer comprimat, din greşeală. „Nu realizează pe deplin”

A doua zi de Paști s-a transformat într-o dramă fără margini pentru o familie din județul Mureș. Un cuplu cu doi copii a decis să meargă la un picnic alături de alte familii. Copiii lor de 8 și 5 ani au fost și ei la iarbă verde, însă unul dintre participanți a venit și cu pușca. Copilul cel mare a pus mâna pe armă și i-a curmat viața fratelui său mai mic!

Ce se întâmplă acum cu băiatul din Mureş care şi-a ucis fratele cu o armă cu aer comprimat

Întreaga țară a fost șocată de crima din Mureș săvârșită de un copil de doar 8 ani, care a crezut că se joacă cu fratele său mai mic,  în vârstă de doar 5 ani. A luat pușca lăsată nesupravegheată de un prieten pădurar de-al tatălui său și a îndreptat-o spre frățiorul său.

A apăsat și pe trăgaci, iar într-o clipă și-a ucis frățiorul. Chiar dacă pușca era una cu alice, distanța de la care s-a tras a fost foarte mică, iar trupul copilului a fost foarte firav, așa că nu a avut nicio șansă. Martorii oculari au sărit imediat și au început manevrele de resuscitare, până la venirea ambulanței.

Ce se intampla acum cu baiatul din Mures care si-a ucis fratele cu o arma cu aer comprimat
Ce se intampla acum cu baiatul din Mures care si-a ucis fratele cu o arma cu aer comprimat

A îndreptat pușca spre frățiorul său de 5 ani

Medicii au ajuns în 15 minute, dar alica i-a atins organele vitale micușui și totul a fost în zadar. ”Copilul a fost găsit în stop cardio-respirator sub manevre de resuscitare făcute de către un martor. Noi am început manevrele de resuscitare avansate, intubaţie, masaj cardiac extern”, a declarat pentru Observator Matiș Ioana, medic specialist medicină de urgență din cadru UPU SMURD Târgu Mureș.

Eforturile medicilor au fost zadarnice, așa că nu au mai putut face altceva decât să constate decesul copilului în vârstă de 5 ani. Locul s-a umplut de polițiști, procurori și experți în arme și muniții. Nimeni nu-și poate explica cum un om cu experiență a putut să lase pușca nesupravegheată. „Am şi eu doi copii, dar aşa ceva… Nu am cuvinte. Pur şi simplu. Cine e de vină? Cine a lăsat arma acolo!”, a declarat un martor pentru sursa menționată.

Cercetările continuă

Copilul de 8 ani se pare că este în stare de șoc și încă nu realizează ce s-a întâmplat. „La această vârstă este vorba de un accident şi nu a fost ceva intenţionat. Foarte mulţi copii de 8 ani nici nu realizează pe deplin ce înseamnă moartea, ce înseamnă că cineva nu mai este, faptul că nu mai este pentru totdeauna”, a declarat Gabriela Groza – doctor in psihologie judiciară.

Procurorii au deschis o anchetă pentru a se afla exact condițiile în care s-a produs tragedia. „Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care sa produs nefericitul eveniment”, potrivit Emanuelei Farcaş, purtătorul de cuvânt IPJ Mureş

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...