Postul poate părea o adevărată provocare pentru mai multe persoane. De cele mai multe ori, oamenii rămân fără idei de preparate. Însă, venim în ajutorul acestora cu o serie de rețete de post, savuroase și ușor de preparat. Ce să mănânci de post?
La baza multor rețete de post stau legumele și fructele proaspete. Nutriționiștii ne sfătuiesc, ca în această perioadă să consumăm legume și fructe bogate în fibre și nutrienți esențiali. Printre legumele care ne pot ajuta în acest sens se numără fasolea, lintea, mazărea și năutul. De pe listă nu pot lipsi nici orezul brun, quinoa, hrișca și alte cereale integrale care pot oferi carbohidrați sățioși și nutrienți esențiali.
Când vine vorba de grăsimi sănătoase și proteine vegetale, este indicat să consumăm nuci, migdalele, semințele de susan, de dovleac sau de floarea-soarelui. Persoanele care țin post înlocuiesc lactatele cu lapte de soia, lapte de migdale, lapte de cocos sau alte variante vegetale.
Pentru o mâncare mai sănătoasă, este indicat să folosești uleiuri sănătoase pentru gătit, cum ar fi uleiul de măsline extravirgin sau uleiul de cocos.
Unul dintre cele mai preferate feluri de mâncare în această perioadă este tocănița de post. Pentru prepararea acestei rețete vei avea nevoie de:
Vezi și: Cum prepară măicuțele de la Prislop salata orientală de post. Secretul știut numai de ele
Primul pas constă în punerea uleiului de măsline într-o oală mare. Peste ulei se aduagă ceapa, care se călește pâncă când devine translucidă. Când ceapa s-a călit, poți adăuga cartofii și morcovii. După ce aceștia s-au călit, poți adăuga ardeiul gras și roșiile cuburi. Legumele puse în oală se amestecă bine. Nu uita să adaugi supa de legume sau apa. Legumele se fierb până când devin moi. Când tocănița de post este aproape gata, nu uita să adaugi sare și piper după gust.
Dacă te întrebi ce poți să mănânci de post, poți prepara salata de năut. Pentru prepararea acesteia vei avea nevoie de:
Tot ce trebuie să faci este să pui într-un bol mare năutul scurs cu castravetele, roșiile, ardeiul iute și ceapa roșie. În pararel, poți prepara dressng-ul pentru salată. Amestecă uleiul de măsline, zeama de lămâie, sare și piper după gust. Dressingul obținut se tornă peste legume. Pentru a se combina aromele, e necesar să amesteci bine.
Te-ar putea interesa și: Cum prepari cel mai gustos salam de biscuiți. Rețeta de post