Cum prepară măicuțele de la Prislop salata orientală de post. Secretul știut numai de ele

Stan Filon 04.08.2023, 09:59
Cum prepară măicuțele de la Prislop salata orientală de post. Secretul știut numai de ele

Cei care au avut ocazia să înnopteze la mănăstire știu cât de bune sunt bucatele pe care măicuțele le fac. Mâncarea este una simplă, dar foarte gustoasă, chiar dacă nu conține carne. Ei bine, acum s-a aflat cum fac măicuțele de la Mănăstirea Prislop celebra salată orientală.

Cum prepară măicuțele de la Prislop salata orientală de post

Mănăstirea Prislop are o însemnătate aparte, deoarece aici a slujit părintele Arsenie Boca. Nu se cunosc începuturile mănăstirii, deoarece se pare că prima clădire care a fost ridicată drept mănăstire ar fi fost undeva în pădure, amplasată pe pământuri care ținuseră de nobilii români din zona județul Hunedoara de acum. Se știe însă că actuala mănăstire a fost zidită din temelie în anul 1564 de Zamfira, fiica lui Moise Vodă din Țara Românească.

Mii și mii de oameni vin să se roage la mormântul părintelui. Unii dintre ei aleg să înnopteze la mănăstire, unde primesc mâncare făcută de măicuțe. Ei bine, chiar dacă nu este făcută cu carne, chiar și mâncarea de la Mănăstirea Prislop pare mult mai bună decât oriunde. Recent, s-a aflat rețeta celebrei salate orientale pe care măicuțele o gătesc destul de des la Mănăstirea Prislop. Iată ce trebuie să faci pentru a găti și tu acasă această rețetă:

Cum prepara maicutele de la Prislop salata orientala de post
Cum prepara maicutele de la Prislop salata orientala de post

Ingrediente Salata orientală

  • 1 kg cartofi ( de preferat cu coaja rosie ),
  • 1 ceapa, 1 legatura patrunjel ,
  • 100 gr masline negre,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 lingurita zeama de lamaie,
  • 3 castraveti in otet,
  • sare si piper , dupa gust.

Mod de preparare salată orientală

Cartofii se pun la fiert in coaja in apa cu sare pana furculita intra usor in ei. Se scurg, se cateva momente sa se raceasca apoi se decojesc. Ceapa se taie rondele , patrunjelul se taie marunt.

Intr-un bol mai mare se adauga cartofii taiati rondele , castravetii taiati felii si apoi ceapa. Se adauga maslinele, patrunjelul , sare si piper dupa gust apoi se amesteca usor . Se amesteca uleiul cu sucul de lamaie , se toarna peste salata si se amesteca usor. Vă urăm poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...