Ce înseamnă când pisica te priveşte fix. Specialiştii, explicaţie pentru acest gest al felinelor

Stan Filon 25.05.2022, 13:29
Ce înseamnă când pisica te priveşte fix. Specialiştii, explicaţie pentru acest gest al felinelor

Mulți oameni care au pisici acasă se întreabă de multe ori ce vor acestea să le transmită atunci când îi privesc fix. Fie că s-au născut cu pisici în casă, ori au devenit recent proprietari de astfel de feline, mulți oameni nu înțeleg ce vor să le transmită mai exact pisica lor. Ei bine, după ani și ani de cercetări, specialiștii au ajuns la o concluzie clară legată de acest aspect. Vedeți mai jos ce încearcă să vă transmită animalul dumneavoastră de companie.

Iată ce înseamnă când pisica te priveşte fix

Posesorii de pisici au observat cu siguranță că animalul lor de companie îi privește fix, de multe ori. Deși foarte multe persoane sunt de părere că, în acel moment, animalul de companie te avertizează că ar trebui să iei puțină distanță, iată care este adevărul din spatele acestui gest. Cel mai important portal de informații despre animalele de companie din lume, PetMD, spune că pisica te poate fixa cu privirea și atunci când dorește să-ți transmită un anumit mesaj, motiv pentru care este important să le studiem limbajul corpului.

„Atunci când pisica noastră se uită la noi, clipind încet la doar câțiva centimetri de fața noastră, acesta este un comportament felin precum un semn de afecțiune. Cu alte cuvinte, pisicile ne iubesc”, explică cei de la PetMD.

Ce inseamna cand pisica te priveste fix
Ce inseamna cand pisica te priveste fix

De ce te urmărește peste tot prin casă pisica ta

Specialiștii mai au o explicație pentru acest comportament al pisicii noastre. Aceștia recunosc că poate acesta este modul pisicii noastre de a ne trezi din somn sau poate că are nevoie de ajutor ori poate vrea doar să te ridici și să-i ții companie. Ideea principală este că atunci când observi că pisicuța ta se uită fix în ochii tăi, este clar că vrea să îți atragă atenția, pentru ca tu să-i oferi atenție și poate afecțiune. Dacă pisica te atinge cu fața pe creștetul capului, nu te speria. Face acest lucru pentru a-și arăta afecțiunea și pentru a-ți transmite că faci parte din familia ei. Cumva te marchează prin acest gest, datorită glandelor prezente la nivelul obrajilor.

Dacă ai observat faptul că pisicile te urmăresc prin casă sau chiar și afară, pe stradă, acesta este un semn că te plac și vor să rămână în compania ta cât mai mult timp.

Miaună?

Când pisica ta miaună insistent, nu poate însemna decât anumite lucruri. Ori îi este foame, ori are nevoie de afecțiune sau poate are nevoie să iasă puțin afară, la ar curat.

Stă cu burtica în sus?

Atunci când pisica ta se suie pe canapea sau pat și stă pe spate, cu burtica la vedere, prin acest gest îți arată că are încredere totală în tine.

Toarce?

Dacă pisica ta se așează lângă tine și începe să toarce, atunci poți fi sigur că are încredere totală în tine și ești preferatul ei.

Urmăriți Impact.ro și pe