Ce faci cu ouăle fierte după Paşte. Cea mai bună reţetă de ouă umplute din câte există

Ana Anitoiu 04.05.2021, 11:23
Ce faci cu ouăle fierte după Paşte. Cea mai bună reţetă de ouă umplute din câte există

Ce faci cu ouăle fierte după Paşte. Cea mai bună reţetă de ouă umplute este fie cea pe bază de brânză sau pește, maioneză, pate de ficat ori avocado, în funcție de gusturile fiecăruia. Metoda de pregătire este extrem de simplă, iar rezultatul încântă papilele gustative și este foarte hrănitor.

Ce faci cu ouăle fierte după Paște. Rețetă pentru ouă umplute cu maioneză

Ingrediente

  • 5 ouă fierte bine
  • 125 g de gălbenușuri
  • 125 g maioneză clasică
  • Sare și piper negru
  • Pentru decor: măsline alături de pătrunjel, de icre negre ori roșii, de bucățele de somon (de preferat afumat), de fileuri de sardine conservate

Mod de preparare

Pentru orice rețetă de ouă umplute, primul pas este același: Se taie fiecare ou pe lung sau pe lat și se scot gălbenușurile cu grijă într-un castron. Dacă se taie pe lat, ouăle trebuie tăiate puțin și la vârf, ca să poată sta drepte pe farfurie. Cel de-al doilea pas este mărunțirea gălbenușurilor – fie cu un blender de mână, fie cu o sită fină. Trebuie să se obțină o pastă cât mai fină, fără a face cocoloașe.

Apoi, se amestecă pasta de gălbenușuri cu maioneză. Se mai poate pune sare, după gust și se condimentează cu piper măcinat. Se amestecă bine și umplutura este gata. Se mai pot amesteca în compoziție și ceapă verde tăiată foarte mărunt sau pătrunjel. La final se umple fiecare ou și se ornează.

Ce faci cu ouăle fierte după Paște. Ouă umplute cu brânză

Ingrediente

  • 5 ouă fierte bine
  • 125 g de gălbenușuri
  • 75 g brânză de vaci dulce
  • 50 g caș sărat ori telemea moale ori brânză de burduf – depinde de preferințe
  • 50 g unt
  • Ceapă verde bine tocată
  • Sare după preferințe
  • Pentru decor: felii de ardei sau măsline, alături de câtevabucăți de mușchi file, de preferință afumat, cu un praf de boia dulce ș.a.m.d.

Mod de preparare

Pentru un alt rezultat foarte delicios, ouăle de Paști se pot umple cu brânză. Se amestecă toate ingredientele de mai sus până când se obține o cremă foarte fină.

Apoi, se poate pune amestecul într-un recipient cu dui special și stelat pentru o umplere mai spectaculoasă a jumătăților de ou. Se pot orna cu felii de mușchi afumat prăjit în tigaie, ceapă verde sau după preferință.

Ce faci cu ouăle fierte după Paște. Ouă umplute cu pate de ficat

Ingrediente

  • 5 ouă fierte bine
  • 125 g de gălbenuș
  • 125 g pate de ficat
  • 25 g ceapă tocată foarte fin
  • 25 g unt
  • Sare și piper după gust
  • Pentru ornat: pătrunjel sau mărar, alături de câteva felii de castraveți din murături, cu praf de boia dulce etc.

Mod de preparare

Umplutura ouălor în această variantă se obține ușor: Se amestecă pateul de ficat cu unt, ceapă tocată foarte fin și pasta de gălbenușuri. Se potrivește gustul cu sare și piper proaspăt măcinat. Compoziția se poate pune într-un poș cu șpriț astfel încât jumătățile de ouă să fie umplute ușor și frumos.

Ornarea se poate face cu câte un praf de boia dulce, felii fine de castraveți murați, dar și cu mărar sau pătrunjel, în funcție de preferințele și imaginația fiecăruia. Acestea se pot așeza apoi pe un platou pregătit cu foi de salată verde.

Ce faci cu ouăle fierte după Paște. Ouă umplute cu pastă de pește

Ingrediente

  • 5 ouă fierte bine
  • 125 g de gălbenușuri
  • 150 g pește din conservă – după preferințe
  • 85 g unt, dacă veți opta pentru ton sau anșoa sau 100 g cremă de brânză
  • 15 g ceapă tocată mărunt pentru anșoa oriton
  • picături de zeamă de lămâie
  • Sare, piper după gust
  • Pentru ornat: ceapă verde, alături de pătrunjel, mărar ori capere din comerț marinate ș.a.m.d.

Mod de preparare

Pentru iubitorii de pește, ouăle rămase de la Paște pot fi transformate într-un aperitiv delicios. Se amestecă cu un blender gălbenușurile de ou fiert împreună cu untul moale și ceapa mărunțită, pentru varianta cu ton sau anșoa. Se adaugă peștele scurs și stors puțin în palme și se mixează câteva secunde. Apoi, se condimentează cu sare, piper și zeamă de lămâie, după gust. Umplutura trebuie lăsată puțin la frigider, ca să se întărească, înainte de a se umple ouăle.

Pentru varianta cu somon afumat, se folosește mai degrabă cremă de brânză. Se mixează gălbenușurile cu carnea și brânza, după care se condimentează cu sare, piper și zeamă de lămâie. Se pot include în amestec și ceapă verde tocată mărunt și coajă rasă de lămâie, după gust.

Ce faci cu ouăle fierte după Paște. Ouă umplute cu cremă de avocado

Ingrediente

  • 5 ouă fierte bine
  • 125 g de gălbenușuri
  • 100 g fruct de avocado
  • 75 g cremă de brânză
  • Un cățel de usturoi
  • jumătate linguriță de zeamă de lămâie
  • Sare, piper după gust
  • Pentru ornat: pătrunjel sau mărar, cu felii de ridiche, bucăți de somon afumat, icre roșii ori negre ș.a.m.d.

Mod de preparare

La această variantă de ouă umplute, zeama de lămâie are un rol esențial. Aceasta împiedică pasta de avocado să se înnegrească, deoarece are efect antioxidant. Modul de lucru este simplu: Se scoate miezul din avocado, se taie în cuburi, se stropește cu sucul de lămâie și se zdrobește cu un blender.

Pasta de avocado se condimentează cu sare, piper și usturoi zdrobit. Se pot adăuga în amestec câteva picături de sos Tabasco sau fulgi din ardei iute, dar și coajă rasă de lămâie. Apoi, se adaugă și brânza.  Se umplu ouăle și se ornează după preferință.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...