Paste cu avocado, cea mai bună rețetă. Ce trebuie să mai adaugi, ies delicioase

Stan Filon 10.01.2021, 16:40
Paste cu avocado, cea mai bună rețetă. Ce trebuie să mai adaugi, ies delicioase

Astăzi vom găti împreună o rețetă de paste deliciose, cu avocado. Musafirii nu v-au anunțat că vin și v-ați trezut cu ei la ușă? Nu vă faceți griji, deoarece cu aceste paste veți reuși în timp record nu doar să nu vă faceți de râs, ci să deveniți un fel de master chef prin cartier.

Cea mai gustoasă rețetă de paste cu avocado

Rețeta de paste cu avocado este simplu de făcut, dar în același timp delicioasă și are un aer de restaurant italian, foarte sofisticat. Atenție! Ca să atingeți apogeul acestei rețete, aveți nevoie de un ingredient pe care nici bunica italiană nu vi l-ar spune!

Avocado este o sursă foarte bogată de grasimi mononesaturate, sănătoase pentru sistemul cardiovascular. De asemenea, pe lângă grăsimi mononesaturate, avocado este bogat și în vitaminele A, C, D, E, K, vitamina B6, vitamina B12, acid folic, potasiu, luteina si antioxidanti.

Cea mai gustoasa reteta de paste cu avocado
Cea mai gustoasa reteta de paste cu avocado

Care este ingredientul secret

Poate nu știați, dar  ca să te bucuri de toate beneficiile avocado-ului, acesta trebuie să fie preparat fie la aburi, fie la cuptor. Din fericire, cu această rețetă de paste, te vei bucura pe deplin de absolut tot ce are mai bun de oferit fructul respectiv.

A venit vremea să vorbim și despre ingredientul secret, care face pastele tale să pară că au fost preparate în cel mai scump restaurant din Italia. Este vorba despre brânza cu mucegai albastru, care va face pastele mult mai pufoase și le va da un gust deosebit, pe care invitații tăi nu îl vor recunoaște niciodată. Doar dacă sunt italieni. Iată ingredientele de care vom avea nevoie:

  • 200 g paste, în funcție de preferințe
  • 1 avocado copt
  • o legătură de coriandru proaspăt tocat (opțional)
  • 4 căței de usturoi tocat sau dat prin presă
  • 100 g brânză cu mucegai albastru (Gorgonzola) fărmițată
  • 1 linguriță fulgi de ardei iute
  • piper măcinat
  • sare
  • apă

Cum se prepară această rețetă

Prepararea pastelor este foarte simplă. Acestea se pun la fiert în apă cu puțină sare, iar în timp ce pastele fierb, ne ocupăm de avocado. Se scoate sâmburele fructului și apoi se scoate pulpa. Un mod ingenios de a scoate pulpa este să folosim un pahar, pe care să presăm jumătatea de avocado. Astfel, dacă vom presa fructul pe bbuza paharului, pulpa va cădea în pahar, iar coaja va rămâne în afara lui.

Într-un blender sau robot de bucătărie se pune avocado, usturoiul și un pic de apă și se amestecă până la omogenizare. Ultimul pas este cel mai simplu. Într-un vas mai mare se adaugă pastele, pasta de avocado cu usturoi, fulgii de ardei iute, coriandrul tocat și bucățile de brânză și se amestecă bine, până ce brânza se înmoaie până aproape că va dispărea. Poftă bună!