Ce poți face din doar 3 cartofi și o ceapă. Rețeta simplă și plină de savoare care e gata în 10 minute

Iancu Andreea 04.04.2021, 16:59
Ce poți face din doar 3 cartofi și o ceapă. Rețeta simplă și plină de savoare care e gata în 10 minute

Atunci când ești pe fugă sau ai intrat în pană de idei, poți încerca rețeta simplă cu doar 3 cartofi și o ceapă. Descoperă un preparat delicios și rapid, gata în 10 minute, care va deveni cu siguranță preferata familiei tale. A nevoie să respecți doar câteva trucuri simple și te poți bucura de o cină sau un prânz extrem de rapid și gustos.

Rețeta simplă din doar 3 cartofi și o ceapă

Gospodinele se străduiesc mereu să descopere preparate noi și savuroase, cu care să reușească să cucerească familia, însă multe dintre ele sunt adesea destul de complicate și laborioase. Mai mult, unele dintre ele conțin și multe ingrediente. Atunci când îți dorești să prepari rapid o cină cu doar 3 cartofi și o ceapă, încearcă rețeta simplă pe care ți-o propunem în rândurile următoare. Pentru un plus de savoare poți adăuga și puțină brânză rasă. Vei descoperi un preparat simplu și rapid, dar mai cu seamă extrem de gustos.

Ingrediente:

  • 3 cartofi
  • o ceapă
  • sare
  • piper
  • brânză rasă
Un preparat rapid și savuros, cu doar 3 cartofi și o ceapă foto - captură Youtube Olesea Slavinski
Un preparat rapid și savuros, cu doar 3 cartofi și o ceapă
foto – captură Youtube Olesea Slavinski

Cum prepari rețeta în doar 10 minute

Pentru că trăim într-o lume care este tot timpul pe fugă, ne dorim de multe ori să nu petrecem prea mult timp în bucătărie. Astfel că preparatele rapide și simple sunt cele mai apreciate. În plus, vei descoperi că poți pregăti prânzul sau cina în doar câteva minute, folosind puține ingrediente. Iată modul de preparare al unei rețete simple, pentru care ai nevoie de numai 3 cartofi și o ceapă. Savoarea preparatului te va convinge cu siguranță să îl încerci de fiecare dată când intri în pană de idei pentru meniul familiei.

În primul rând curăță ceapa și spal-o, apoi feliaz-o pentru a obține rondele subțiri, pe care le transformi ulterior în inele de ceapă. Treci apoi la cartofi, pe care îi speli și îi cureți de coajă. Pasul următor este să tai și cartofii în felii cât mai subțiri posibil pentru a se putea prepara rapid. Așează o tigaie pe foc și adaugă un cub de unt, pe care îl lași să se topească. Apoi aranjează feliile de cartofi în straturi, în formă circulară, pornind din centrul tigăii, până când obții un prim strat. Adaugă deasupra inelele de ceapă, pe rând și apoi un nou strat de felii de cartofi peste. După fiecare strat de cartofi presară sare și piper după gust. Poți experimenta de asemenea și alte condimente, în funcție de preferințe. Totodată, poți presăra și brânză rasă între straturi pentru un plus de savoare. La final, oprește-te la ultimul strat de cartofi și adaugă un capac potrivit tigăii. Lasă totul să se prepare și apoi, folosind o farfurie, întoarce tot conținutul pentru a se rumeni și pe partea opusă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...