Cum să fierbi ouăle ca să nu se spargă. Ăsta-i trucul gospodinelor adevărate

Nicu Stan, Mihai Roșoiu 29.04.2021, 10:29
Cum să fierbi ouăle ca să nu se spargă. Ăsta-i trucul gospodinelor adevărate

Cum să fierbi ouăle de Paște ca să nu se spargă. Ăsta-i trucul gospodinelor adevărate. Ce trebuie să faci ca să ai niște ouă frumoase de Învierea Domnului.

Cum se fierb corect ouăle de Paște. Cum se fac ouăle moi, cât timp se fierb, de fapt

S-a aflat cum să fierbi ouăle de Paște ca să nu se spargă. Care este trucul gospodinelor adevărate, vedeți în rândurile următoare.

Fierberea oualelor de Paște nu ar trebui să nu ridice probleme nimănui, însă practica a arătat că nu se întâmplă mereu așa. Dacă sunt respectate câteva sfaturi acestea se sparg în timpul fierberii, astfel că ouăle vopsite de Paște nu vor mai fi așa de frumoase.

Cum sa ai cele mai frumoase oua rosii de Paste
Cum sa ai cele mai frumoase oua rosii de Paste

Ouăle roșii, vedetele mesei de Paște

Ouăle colorate sunt vedeta fiecărei mesei de Paște. Se ciocnesc înainte de a se trece la drob sau la friptura de miel, iar fiecare gospodină își dorește întotdeauna pentru familia ei ca ouăle să fie cele mai arătoase.

Dacă ți se întâmplă mai mereu ca ouăle să se spargă în momentul în care le pui la fiert trebuie neapărat să iei la cunoștință sfaturile bucătarilor cu experiență.

Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei

Astfel, ouăle trebuie să fie scoase de la frigider cu două-trei ore înainte de a fi puse la fiert.

Ouăle nu se pun la fiert în apa fierbinte

Mulți dintre noi fac marea greșeala de a pune ouăle în apa deja fierbinte. Asta va duce, cu siguranță, la spargerea lor. Ouăle se așează în oala în care urmează să fie fierte, apoi se acoperă cu apă rece. Abia după ce ouăle au fost acoperite cu apă se va pune oala pe foc și vor fi lăsate să fiarbă.

Cum să faci ouă moi

Cei care vor ouă tari, trebuie să le fiarbă timp de 10 minute din momentul în care apa începe să fiarbă. Dacă se fierb mai mult de 10 minute, acestea vor începe să se crape.

Cei care vor ouă fierte moi timpul de fierbere este de 3 minute, iar pentru cele fierte mediu, 6 minute de fierbere sunt suficiente.

Ouăle trebuie să fie puse în apă rece

Imediat după ce au fost fierte, ouăle trebuie scoase şi clătite în apă rece. Bucătarii George Weld şi Evan Hanczor recomandă chiar să fie scufundate în apă de la frigider atunci când se vrea ouă fierte tari.

De asemenea, ouăle fierte tari vor trebui lăsate să se răcească în apă rece, pentru că astfel, acestea vor fi ușor curățate.

Urmăriți Impact.ro și pe