Ce este, de fapt, „DNA-ul pădurilor”, instituția a cărei înființare va fi votată de Parlament

Raluca Juncu 27.04.2020, 20:49
Ce este, de fapt, „DNA-ul pădurilor”, instituția a cărei înființare va fi votată de Parlament

Proiectul lansat de USR privitor la înființarea unei direcții de investigare a infracțiunilor de mediu a intrat pe ordinea de zi a următoarei ședințe de plen a Camerei Deputaților.

Ce presupune „DNA-ul Pădurilor”, proiect propus de USR

Biroul permanent al Camerei Deputaților a introdus pe ordinea de zi de luni notă cu privire la încadrarea Legii privind gospodărirea durabilă a pădurilor României în categoria legilor organice. Inițiativa aparține grupului USR și are ca obiectiv identificarea infracțiunilor de mediu. De aceste aspecte se vor ocupa anumiți polițiști care vor lucra pentru a combate fenomene precum traficul ilegal de lemne, dar și cele legate de poluare. Proiectul se dorește să fie, de fapt, o instituție, care să funcționeze similar cu DIICOT, potrivit G4Media.

 Dan Barna: „Fac apel la toți cei interesați de soarta mediului în România să ne sprijine”. Susa foto: Inquam Photos
Dan Barna: „Fac apel la toți cei interesați de soarta mediului în România să ne sprijine”. Susa foto: Inquam Photos

Vom avea procurori specializați pe infracțiuni de mediu, polițiști dedicați acestor teme și specialiști care să lucreze împreună cu primele două categorii astfel încât să putem scoate România de pe lista țărilor unde nu se face nimic pentru mediu.

Sperăm că și colegii de la alte partide vor accepta că e esențial să schimbăm paradigma și că hoția, traficul de deșeuri și poluarea trebuie să înceteze. O dată pentru totdeauna.

De aceea fac apel la toți cei interesați de soarta mediului în România să ne sprijine. Dacă ratăm această oportunitate, vom plăti cu toții prețul. Și îl vom plăti cu sănătatea noastră”, a scris Dan Barna, liderul USR, pe pagina sa de Facebook.

Proiectul a fost inițiat de deputații USR Stelian Ion, Silviu Dehelean și Cornel Zainea și senatorii USR George Dircă, Allen Coliban și Mihai Goțiu.

Reamintim că pe 10 aprilie, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat aviz negativ inițiativei legislative propuse de USR privind înființarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu care să ancheteze tăierile ilegale de păduri, depozitările ilegale și traficul de deșeuri și nerespectarea normelor anti-poluare.

Urmăriți Impact.ro și pe