Ce altceva poți să cumperi cu tichetele de vacanță, în afară de un sejur

Emanuela Pană 07.05.2021, 09:30
Ce altceva poți să cumperi cu tichetele de vacanță, în afară de un sejur

În fiecare an, bugetarii primesc vouchere de vacanță, pe care le pot utiliza pe tot parcursul anului, când merg în concediu. Tichetele de vacanță nu sunt, totuși, bonuri de masă, cum sunt tentați să creadă unii. În ce scopuri mai pot fi folosite acestea, în afară de achitarea cazării, aflați în continuare.

Secretele tichetelor de vacanță

Voucherele de vacanță sunt bonuri de valoare tipărite pe hârtie, asemănătoare cu tichetele de masă, fapt pentru care nu este de mirare că încă mai există persoane confuze. Cu ajutorul acestora, cel care primește tichetele/voucherele poate cumpăra servicii turistice/vacanțe în România pentru el și familia sa.

Se întâmplă foarte des să vină persoane cu bonurile de vacanță în mână și să ne întrebe dacă pot achita produsele din magazin cu ele. Le explicăm de fiecare dată că nu sunt acceptate, însă insistă susținând că în alte locuri le-au putut utiliza. Și asta nu se întâmplă doar cu tichetele de vacanță. Am avut și situații în care au venit cu vouchere primite pentru fertilizare, sau de alte tipuri“, a povestit o casieră de la un supermarket Carrefour, potrivit dcnews.ro.

Tichetele de vacanță pot fi folosite până în ultima zi a valabilității lor, atât pentru achitarea cazării, cât și în alte scopuri. De asemenea, este important de știut că extinderea serviciilor pe baza tichetelor este posibilă doar prin intermediul agențiilor de turism.

Un alt aspect ce trebuie avut în vedere este legat de valoarea serviciilor alese, care trebuie să fie egală sau mai mare decât valoarea voucherelor, caz în care vei achita diferența. Așadar, fie că sunt pe suport de hârtie sau pe un card, nu vei primi rest dacă valoarea serviciilor este mai mică. În schimb, există posibilitatea de a cumpăra mai multe minivacanțe plătind cu vouchere.

 „Puțini români știu că putem împărți suma aceea de 1.450 de lei sau 1.900 de lei, în anumite cazuri, în mai multe sejururi, în mai multe minivacanțe. Nu ne obligă nimeni să cheltuim întreaga sumă o singură dată“, atrage atenția Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România, conform evz.ro.

Citește și: Vouchere de vacanță 2021. Ce se întâmplă anul acesta cu tichtele de vacanță. Mesaj neașteptat pentru români de la premierul Cîțu

La ce mai pot fi folosite

Legat de perioada în care pot fi folosite tichetele de vacanță, după cum menționam și mai sus, ele servesc până în ultima zi a valabilității lor. În cazul în care nu s-a înțeles asta deja, voucherele pot fi utilizate exclusiv în hotelurile şi pensiunile din țara noastră. Ele acoperă cazarea, masa, transportul cu avionul sau cu autocarul pe curse interne, tratamentele în staţiunile balneare şi serviciile suplimentare oferite de unităţile de cazare.

Ce mai poți cumpăra cu voucherele de vacanță exceptând sejururile
Ce mai poți cumpăra cu voucherele de vacanță exceptând sejururile

„Un alt lucru extrem de important de știut este că agenția de turism poate îngloba în vacanța sau minivacanța noastră nu doar cazare, ci și servicii de masă, și servicii de agrement de genul intrare la cetatea Râșnov, vizită la castelul lui Dracula, bilet de avion Constanța – Cluj, de exemplu, adică transport. Sau croazieră de o zi în Delta Dunării, fără cazare și să avem parte de croazieră, de prânz pescăresc, de vizită la cetatea Histria, sau bilet la Seară Dobrogeană sau la Nerversea, ori Untold sau la orice alt eveniment.

Agenția de turism compune acest pachet și numai la agenție putem, practic, să introducem toate aceste servicii pe care, da, le putem achita cu vouchere de vacanță“, a explicat Corina Martin.

Totodată, iată ce nu putem plăti cu tichetele de vacanță: „nu putem plăti direct cu tichetul de vacanță nici biletul de avion, nici biletul pentru telegondolă, nu putem să mâncăm cu voucherele! Este o întrebare care ni se pune foarte, foarte, foarte des! La nici unul, dacă mergem cu tichetele direct la restaurant! La oricare, dacă mergem cu tichetele la agenția de turism. Absolut orice, dar numai prin agenția de turism“, potrivit președintelui Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...