VIDEO EXCLUSIV

Ce a pățit vloggerița Bie Adam după ce s-a întors de la America Express. „Pur și simplu nu mai intra mâncarea”. VIDEO EXCLUSIV

Andreea Archip 09.02.2023, 15:55

Bie Adam, vloggerița cu peste 1 milion de urmăritori pe contul de Instagram și peste 1,7 milioane de abonați pe contul său de YouTube, și-a testat limitele pe Drumul Aurului prin Mexic, Guatemala și Columbia, unde a făcut echipă cu mama ei, Mihaela. Provocarea trăită la America Express, reality-show-ul difuzat la Antena 1, a avut efect pe termen lung asupra ei. În interviul exclusiv acordat pentru Impact.ro, Bianca Adam, pe numele ei real, ne-a povestit cum a convins-o pe mama să se alăture proiectului, cum au împărțit banii câștigați, cum a schimbat-o această experiență, dar și dacă s-ar mai încumeta să plecă într-o nouă expediție.

Bie Adam continuă activitatea ei în online cu un nou proiect, un podcast, despre care ne-a oferit detalii miercuri seară, la avanpremiera filmului „The Perfect Escape”, care va intra în cinematografe din 14 februarie. Vloggerița susține că muzica este un capitol încheiat pentru ea.

De ce ai mers la America Express cu mama și nu cu iubitul?

M-am gândit foarte bine la nevoia de o persoană care îmi domină emoțiile, care mi le poate gestiona și care mă poate ridica atunci când pic. Și nu există o persoană, o prezență mai puternică în viața mea decât mama. Tocmai de aceea am ales-o pe ea, pentru că știam că vor veni momente și au venit în care voi pica emoțional și ea e acolo tot timpul ca un stâlp să mă ridice.

Cum și-a convins Bie Adam mama să participe cu ea la America Express

A fost greu să o convingi să accepte expunerea într-o emisiune de succes precum America Express?

A fost incredibil de greu să o conving, am apelat la toată familia. M-am dus la mama ei, adică bunica mea, la sora ei -mătușa mea, la tata, am luat toată familia la rând, să o sune, să vină peste ea, să o convingă. Ea dintotdeauna a apărut cu tot dragul în creațiile mele, dar nu voia un proiect extern pe care nu-l gestionez eu, nu-l fac eu, nu-l montez eu, un proiect pur și simplu atât de greu.

Așa că a trebuit să ajung până la șantajul emoțional, de care nu îmi pare rău acum, pentru că ea este foarte mândră de parcursul nostru, foarte mândră de experiență, foarte bucuroasă. Nu este o variantă ok să ajungi la șantajul emoțional niciodată, chiar terapeuta mea și-a zis când i-am povestit, dar, uite, că, de data asta, a fost o excepție.

Mama a avut pretenții financiare? Ați împărțit suma jumătate-jumătate?

Lucrul acesta nu-l pot spune, deși evident fiind părintele meu și persoana pe care o iubesc până la infinit, m-am asigurat că pretențiile financiare, pe care oricum nu le avea, sunt pe măsura muncii pe care a depus-o.

Bie Adam merge la terapie de 4 ani

Care au fost efectele deplasării prin Mexic, Guatemala și Columbia? Ai slăbit în perioada aceea, ai avut probleme de sănătate? Ai avut nevoie de terapie cum spuneai un pic mai devreme sau mergeai și înainte de reality show?

La terapie merg de cel puțin 4 ani de zile, mi se pare o chestie vitală, necesară și normală pentru orice om care trăiește în societatea noastră. Probleme de sănătate nu am avut, din contră, m-a întărit foarte tare experiența. Eu eram și puțin germofobă înainte, nu prea mă atingeam de nimic, îmi era foarte frică.

După experiența asta, sincer, pot să mănânc de pe jos, nu mai simt așa germeni peste tot în jurul meu. De slăbit, da, am ajuns la 43 de kg, m-am întors cu puțin mai mult, dar am continuat să slăbesc din cauza faptului că mi s-a micșorat stomacul și pur și simplu nu mai intra mâncare. De atunci până acum am ajuns înapoi la 50 kg, deci sunt bine.

Bie Adam: „Toată experiența asta a fost și un șoc emoțional”

În câte luni ai ajuns la greutatea actuală?

A durat ceva, pentru că nu a fost numai greutatea lărgirii stomacului propriu zis înapoi, ci emoționalul care nu mă lăsa să trec de limita asta de o masă pe zi. Toată experiența asta a fost și un șoc emoțional, te vezi în fața pericolului, te vezi în fața greului, simți că poți, nu știu, să mori oricând, deși cu o echipă de securitate în spate, cu siguranță niciodată nu ar fi fost posibil un caz de genul, dar în momentul de panică, de foame și de stres, te vezi în pericole mari.

Așa că emoțional m-am recuperat destul de greu.

Vei mai participa la o altă emisiune să îți testezi limitele sau experiența asta a fost de ajuns?

Momentan nu mă pot gândi deja la a doua, încerc să adun învățăturile din prima, să mă șlefuiesc ca personalitate din tot ce am învățat, dar, de ce nu? O viață avem, nu? Hai să învățăm totul despre noi și să ne depășim toate limitele.

Pe plan profesional ce pregătești? La un moment dat ai cochetat și cu muzica. Pe lângă vlogging a mai apărut și altceva?

Muzica a fost o etapă a blogosferei. A fost un moment al youtuberilor, unde ni se cerea lucrul acesta. Oamenii, comunitatea voastră, voiau de la fiecare câte o piesă. Atunci mi-am dat seama: o dau bine și pe flow, mă cam distrez, făcând muzică au ieșit niște piese cu milioane de vizualizări, nu mă așteptam sincer la un lucru de genul, au fost și niște concerte la mijloc, dar totul a fost o fluctuație din asta, care a avut și sfârșitul și nu trebuie să împingem unde nu mai e cazul.

Deci cu muzica nu cred că va continua, pentru că nu mă regăsesc atât de tare și nici nu mă pricep atât de tare, dar proiectul de viitor pe care îl aștept și în care am foarte mare încredere este un podcast dedicat învățăturilor holistice, ezoterice, psihologice și tot ceea ce are nevoie sufletul nostru împreună cu invitați de seamă care știu ce spun.

Video: Daniel Bălan

Urmăriți Impact.ro și pe