Doliu în muzica populară. Doi artiști renumiți s-au stins din viață

Anca Manolica 08.02.2023, 14:31
Doliu în muzica populară. Doi artiști renumiți s-au stins din viață

Lumea muzicii populare din România este în doliu, după ce doi mari artiști ai țării s-au stins din viață. Este vorba despre violonistul Alexandru Ciurcui și de „Privighetoarea Banatului”, Simona Maria Teodorescu. Moartea acestora a adus în sufletele celor dragi multă durere.

Doliu în lumea muzicii populare. S-a stins din viață un mare violonist

Lumea muzicii populare din România este mai săracă! Violonistul Alexandru Ciurcui, Șandorică, așa cum era cunoscut, a plecat la cele veșnice, anunțul fiind făcut de către artistul Alexandru Pugna, care a transmis și un mesaj emoționant de adio.

Artistul a făcut parte din Taraful de Soporu de Cîmpie, înființat chiar de către tatăl său. De-a lungul carierei sale, Alexandru Ciurcui a fost un real sprijin pentru instituțiile de cultură din județul Cluj, în anul 2015, Ministerul Culturii desemnându-l „Tezaur uman viu”, datorită studiilor sale de specialitate, pregătirii și interpretării.

„Din păcate, pleacă acești oameni care au fost adevărați depozitari de valori extraordinare, zămislite de sufletul țăranului român. Alexandru Ciurcui, Șandorică, așa cum era cunoscut, a fost unul dintre cei mai valoroși reprezentanți ai spiritului românesc din Câmpia Transilvană, a jocurilor, a cântecelor, a tot ceea ce a creat frumos satul Transilvan de altă dată.

L-am admirat pe el, și mai ales pe tatăl lui, omul care a format acest grup instrumental, Taraful de Soporu de Cîmpie. Au reprezentat cu cinste, demnitate și mare responsabilitate folclorul românesc”, a spus artistul Alexandru Pugna pentru Star Popular.

Violonistul Alexandru Ciurcui s-a stins din viață
Violonistul Alexandru Ciurcui s-a stins din viață

„Privighetoarea Banatului” s-a stins din viață după o lungă suferință

A doua pierdere mare este cea a Simonei Maria Teodorescu, cunoscută și drept „Privighetoarea Banatului”. Artista s-a stins din viață după o lungă suferință, în ultima perioadă ea fiind internată la Terapie Intensiv. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru ea.

„Rămas bun draga noastră! Dumnezeu are nevoie de oameni buni, așa ca tine, însă suferința noastră este nemărginită. Dumnezeu să te aibă in pază om cu suflet frumos! Din păcate Banatul mai pierde încă un om de frunte și la o varsta atât fragedă pentru a părăsi această lume.

Era un om cu un suflet minunat și cu o voce de aur. Dumnezeu să aibă grijă de sufletul tău Simona Maria Teodorescu și să te odihnești în pace și în liniște.” au scris fanii regretatei artiste pe pagina de Facebook a acesteia.

Simona Maria Teodorescu
Simona Maria Teodorescu
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...