Cazanele Dunării. Traseu, obiective turistice, preț plimbare cu vaporul pe Clisura Dunării 2022

Ioana Bucur 30.06.2022, 08:30
Cazanele Dunării. Traseu, obiective turistice, preț plimbare cu vaporul pe Clisura Dunării 2022

Pentru mulți români, planurile de vacanță includ și Cazanele Dunării, iar căutările lor se concentrează pe traseu, obiective turistice, precum și preț plimbare cu vaporul pe Clisura Dunării 2022. Dacă vrei să planifici o excursie deosebită, de neuitat, într-unul dintre cele mai frumoase locuri de la noi din țară, am pregătit toate informațiile de care ai nevoie. An de an, mii de turiști aleg să se bucure aici de spectacolul naturii.

Cum se ajunge la Cazanele Dunării

Dacă te-ai întrebat vreodată ce sunt, de fapt, Cazanele Dunării, acestea reprezintă un sector din defileul Dunării, la trecerea prin Munții Carpați, un loc ce oferă peisaje spectaculoase, unice în țară, unde Dunărea a străpuns pereții munților stâncoși ce îi stăteau în cale.

Având o lungime de aproape nouă kilometri, și-au primit numele de la vârtejele ce se formează la suprafața apei din cauza debitului mare pe care Dunărea îl are în aceste porțiuni stâncoase și înguste. Aici apa pare învolburată și uneori dă impresia că ar fierbe. În sectorul Cazanelor, viteza de scurgere a apei depășește cinci metri pe secundă.

Pentru cei care se gândesc deja la traseu, la drumul până la Cazanele Dunării, vom începe prin a spune că ele se află pe teritoriul județului Mehedinți, în apropierea localităților Dubova și Eselnița.  Există un singur drum care te va duce în acest loc de poveste, DN57, care face legătura între municipiul Orşova şi localitatea Moldova Nouă.

Cazanele Dunării, traseu și obiective turistice

Odată ajunși aici, opțiunile nu sunt deloc puține. Printre cele mai importante obiective turistice se numără Chipul lui Decebal, Tabula Traiana, Peștera Veterani, Peștera Ponicova, Muzeul Porțile de Fier. Cei dornici să facă mișcare pot face și numeroase trasee prin Munții Banatului. Cel mai cunoscut traseu îi duce pe turiști  în vârful Masivului Ciucaru Mare şi de unde pot admira de la înălţime cea mai îngustă porţiune a Dunării.

Chipul lui Decebal

Construit în zona Cazanelor Mici, acest obiectiv turistic poate fi admirat pe malul stâng al Dunării, în golful Mraconia.  Chipul lui Decebal este doar una dintre atracțiile turistice de pe Clisura Dunării, dar a devenit rapid cea mai importantă și cea mai accesată, atât de turiștii din România, cât și de cei străini.

Tabula Traiana

Cei care ajung în zonă nu ar trebui să rateze nici Tabula Traiana, o placă de marmură care datează din perioada primului război dacic.

Cazanele Dunării

Muzeul Porțile de Fier

Muzeul Porțile de Fier este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Cazanele Dunării Porțile de Fier, obiectiv pe care nu ar trebui să-l ratați dacă vă aflați în apropiere.

Peștera Veterani

La acest obiectiv turistic nu se poate ajunge decât pe apă. Cunoscută şi sub numele de „Peştera lui Veterani“, „Peştera din Pînza Curii“ sau „Peştera Piscabara”, grota, situată la o înălţime de circa 70 de metri deasupra apei, cu o lungime totală de 173 de metri şi o lăţime de 40 de metri, are o istorie încărcată de evenimente, ale căror începuturi se pierd în negura mileniilor.

Preț plimbare cu vaporul pe Clisura Dunării 2022

Dintr-o excursie la Cazanele Dunării nu ar trebui să lipsească o experiență specifică zonei: vizitarea unor obiective turistice pe apă.

Dacă te întrebi despre preț plimbare cu vaporul pe Clisura Dunării 2022, tarifele diferă. Pentru o plimbare de o oră, turiștii trebuie să scoată din buzunar:

  • 50 de lei de persoană, pentru adulți, pentru cel mult 12 persoane/barcă
  • 300 de lei pe barcă pentru o experiență premium, adică un grup de cel mult patru persoane
  • gratuit pentru copiii sub vârsta de opt ani, cu condiția să fie însoțiți de părinți

O plimbare cu barca în zona Cazanele Dunării include vizitarea următoarelor obiective turistice:

  • Chipul lui Decebal
  • Golful Dubova
  • Peștera Ponicova
  • Grota Veterani (6 lei bilet intrare separat / opțional )
  • Intrarea în Cazanele Mari
  • Cazanele Mici
  • Golful Mraconia
  • Opțional – Tabula Traiana (obiectiv situat pe malul sârbesc al Dunării +15 lei la prețul inițial).
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...