Incendiu puternic de vegetaţie pe Clisura Dunării. A fost chemat rapid un elicopter al MAI

Badea Violeta, Alexandrina Toader 16.07.2021, 15:27
Incendiu puternic de vegetaţie pe Clisura Dunării. A fost chemat rapid un elicopter al MAI

Incendiu puternic de vegetaţie pe Clisura Dunării. Aproape șase hectare de copaci au fost cuprinse de flăcările uriașe. Intervenția este una foarte dificilă din cauza accesibilității scăzute. A fost chemat rapid un elicopter al MAI!

Incendiu puternic de vegetaţie pe Clisura Dunării

Un incendiu de vegetaţie puternic a izbucnit vineri, 16 iulie, pe Clisura Dunării, în zona localităţii Dubova din judeţul Mehedinţi. Flăcările uriașe au cuprins aproape șase hectare de rășinoase. Din primele informații, cauza probabilă de izbucnire este un trasnet, care a avut loc noaptea trecută.

Localnicii au alertat imediat autoritățile, iar mai mulți pompieri fac eforturi incredibile pentru a stinge focul. Din păcate, intervenţia nu este deloc una ușoară pentru că flăcările s-au extins pe o suprafață foarte mare şi au cuprins întreaga lungime a copacilor. Mai mult decât atât, accesibilitatea este foarte scăzută.

Focul a cuprins în doar câteva secunde conurile de pin, dar şi mai multe bucăţi de lemne. Tocmai din acest motiv, pompierii au solicitat intervenţia unul elicopter SMURD care să facă recunoaştere în zonă. Între timp, oamenii prezenți au intervenit pentru stingere, inclusiv cu lopeți. Eforturile sunt uriașe, se fac mai multe șanturi în jurul flăcărilor.

„Accesul forțelor de intervenție este îngreunat din cauza terenului accidentat, unele focare fiind inaccesibile pedestru. În funcție de evoluția situației și a resurselor disponibile la nivel național, se va solicita intervenția aeriană pentru stingerea tuturor focarelor”, se arată într-un comunicat al ISU Mehedinți.

Incendiu puternic de vegetatie pe Clisura Dunarii
Incendiu puternic de vegetatie pe Clisura Dunarii

A fost chemat rapid un elicopter al MAI

Raluca Tîrcă, purtător de cuvânt al ISU Mehedinţ, a declarat că incendiul a izbucnit la o vegetaţie uscată şi litieră, într-o pădure de răşinoase din Parcul Porţile de Fier, zona Dubova-Tişoviţa. Oficialul a precizat că un număr de 17 pompieri din cadrul departamentelor Drobeta-Turnu Severin şi Orşova, dar şi lucrători ai Ocoluluii Silvic Orşova s-au mobilizat pentru a stinge flăcările uriașe.

„În acest moment intervenim la un incendiu izbucnit la vegetaţie uscată şi litieră, într-o pădure de răşinoase din Parcul Porţile de Fier, zona Dubova-Tişoviţa. După ultimele estimări, incedniul e manifestă pe o suprafaţă de 5-6 hectare.

Efectivele su fost suplimentate gradual, în prezent la faţa locului acţionând 17 pompieri din cadrul departamentelor Drobeta-Turnu Severin şi Orşova, dar şi lucrători ai Ocoluluii Silvic Orşova.”, a declarat Raluca Tîrcă la un post de televiziune.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...