Câți bani câștigă Ilie Năstase din pensia de la Armată. „Eu am făcut istorie”

Anca Manolica 22.11.2022, 20:09
Câți bani câștigă Ilie Năstase din pensia de la Armată. „Eu am făcut istorie”

Fostul prim lider mondial al tenisului profesionist masculin încasează o pensie de militar, fiind înaintat în anul 2008 în gradul de general-maior (cu 2 stele) în retragere în Ministerul Apărării, în urma unui decret prezidențial. Ilie Năstase a recunoscut, în exclusivitate pentru Playtech.ro exact câți bani primește pentru funcția pe care o deține în Armata Română.

Ce pensie are Ilie Năstase ca militar

Fostul număr 1 mondial deține gradul militar de general al Armatei Române, ceea ce teoretic îi asigură acestuia o pensie măricică. Cum foarte multă lume se întreabă ce pensie încasează Ilie Năstase de ce pe urma acestor grade, fostul sportiv a făcut lumină în ceea ce privește pensia de militar pe care o încasează lunar.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Playtech.ro, fostul mare tenismen a dezvăluit suma cu care îl plătește statul român. Ei bine, se pare că după ce a fost trecut în rezervă cu gradul de locotenent-colonel, el a primit o pensie de 1.345 de lei. Și i-a rămas aceeași sumă și după ce a primit gradul de general.

„Eu am făcut istorie la clubul Armatei. Anii au trecut și m-am mândrit mereu cu uniforma militară. Am fost trecut în rezervă cu gradul de locotenent-colonel. Și am primit o pensie de 1.345 de lei! Toată lumea sare la gâtul meu că asta este o pensie specială. Dacă asta este considerată o pensie specială și încurcă pe cineva, sunt gata să renunț la ea.

Dacă ministrul Apărării îmi va cere asta, sunt gata să o dau înapoi! Dar nu și uniforma militară! Pe asta, nu! Și lumea trebuie să știe că, chiar dacă am fost avansat și am primit gradul de general, pensia nu mi s-a modificat. Mi s-a explicat că, fiind avansat la modul excepțional, voi beneficia doar de grad, nu și de bonificațiile sale materiale. M-am mirat, dar după ce am primit anumite explicații, am acceptat situația!”, a declarat Ilie Năstase, pentru Playtech.ro.

Ilie Năstase
Ilie Năstase

De ce ar putea fi sancționat fostul mare tenismen

Ilie Năstase a fost protagonistul unui nou derapaj scandalos, după ce a fost prins băut la volan în Sectorul 1 al Capitalei. Acesta a fost amendat cu 1.305 lei și i-a fost suspendat permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Dar pe lângă acest incident, fostul tenismen a mai fost implicat și într-un alt scandal, cu o jurnalistă. Contactat pentru a-i fi puse câteva întrebări cu privire la incident, Ilie Năstase i-a vorbit foarte urât și a înjurat-o.

Așadar, fostul partener al Ioanei Năstase s-ar putea să suporte consecințele și pentru acest derapaj. Ministrul Apărării Angel Tîlvăr a transmis că primul lider din istoria ATP ar putea fi sancționat în urma comportamentului său, deoarece are grad de general în Armata Română pentru performanțele obținute în tenis.

„Un om care ocupă un grad cu o asemenea anvergură are obligația ca în permanență să pună în acord felul în care se raportează la ceilalți cu statutul pe care îl are.”, a declarat acesta.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...