Câte case are Viorica Dăncilă. Ce a răspuns ea, când a fost întrebată cum și le-a cumpărat

Diana Radu 19.11.2019, 11:46
Câte case are Viorica Dăncilă. Ce a răspuns ea, când a fost întrebată cum și le-a cumpărat

Viorica Dăncilă, contracandidata lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale susține că ea poate justifica numărul de case pe care-l deține, spre deosebire de Klaus Iohannis. Mai mult, Dăncilă a făcut și câteva remărci acide la adresa președintelui și la modul cum și-ar fi cumpărat acesta locuințele.

Câte case are Viorica Dăncilă și cum le justifică: ”Am avut ghinion să nu am șase case din meditații”

Ce spune Viorica Dăncilă despre imobilele pe care le deține
Ce spune Viorica Dăncilă despre imobilele pe care le deține

Cu câteva zile înainte de alegerile parlamentare  din turul doi, candidații care se luptă pentru fotoliul de la Cotroceni au început un nou conflict pe tema imobilelelor pe care le deține fiecare. Viorica Dăncilă, îl acuză pe Klaus Iohannis că și-ar fi cumpărat casele cu banii din meditații. Întrebată de jurnaliști cum și-a cumpărat ea cele patru case pe care le deține împreună cu soțul său, fostul premier a răspuns că le-a cumpărat din veniturile obținute în cei 9 ani ca europarlamentar.

”Este o mare diferenţă. Eu nu mi-am făcut casele din meditaţii, noi putem să justificăm fiecare casă, Klaus Iohannis ar fi trebuit să aibă 60.000 de ore de meditaţii probabil pe an ca să poată justifica”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Mai mult, președintele PSD a mai declarat că și a dat meditații copiilor unor prieteni, dar şi unor copii „care nu aveau posibilităţi”, fără a cere bani. Viorica Dăncilă a explicat recent de unde a avut bani pentru cele patru case trecute în declaraţia de avere.

„Totul se poate justifică din declarația de avere. Am fost 9 ani europarlamentar, soțul meu din 1999 este director în cadrul unei companii mari, iar în acel an am început construcția unei case, care nici acum nu este finalizată. Una din locuințe este din partea mamei mele, care a decedat. O altă locuință este tot de la părinții mei. Mai este o casă a socrilor mei, o casă de țară, una modestă”, a explicat Viorica Dăncilă.

„Poate am avut ghinion să nu am şase case care să le iau din meditaţii. Eu tot ceea ce am făcut am făcut prin munca mea şi a soţului meu”, a mai spus Dăncilă, cu trimitere directă la contracandidatul ei, Klaus Iohannis.

Viorica Dăncilă este mai bogată decât Klaus Iohannis

Potrivit declarațiilor de avere, Viorica Dăncilă este mai bogată decât Iohannis
Potrivit declarațiilor de avere, Viorica Dăncilă este mai bogată decât Iohannis

Conform declarațiilor de avere actualizate de către cei doi candidați la prezidențiale în iunie 2019, Viorica Dăncilă are mai mușți bani decât Iohannis. Mai exact, candidata PSD deține: trei terenuri, unul în Predeal, alte două, moştenite de la părinţi, în judeţul Dolj, o casă în judeţul Dolj, două apartamente în Ploieşti şi Teleorman şi o casă de vacanţă în Predeal. Pe lângă aceste bunuri, Viorica Dăncilă mai deține și bijuterii în valoare de 5.000 de euro. În conturi, Viorica Dăncilă are 63.000 euro, 428.000 lei şi 17.000 dolari, iar 40.000 lei a investit în pensii private.

În schimb, Iohannis are trei case și două apartamente la Sibiu, cumpărate sau dobândite prin donație între 1992 și 2007, nicio mașină sau alte mijloace de transport și nici bunuri sub formă de bijuterii sau ceasuri prețioase – asta reiese din declarația de avere completată de Klaus Iohannis.

Urmăriți Impact.ro și pe