CTP îl taxează pe Iohannis, la scurt timp înainte de alegerile prezidențiale. Gestul pentru care a fost aspru criticat

Diana Radu 18.11.2019, 16:02
CTP îl taxează pe Iohannis, la scurt timp înainte de alegerile prezidențiale. Gestul pentru care a fost aspru criticat

Klaus Iohannis va participa marți, de la ora 19:00, la o dezbatere cu jurnaliști, analiști și politologi. Fiecare dintre cei invitați vor avea voie să pună câte două, maxim trei întrebări, potrivit prim-vicepreședintelui PNL, Rareș Bogdan. Printre jurnaliștii de la diferite posturi de televiziune, de radio sau din presă, analiști și politologi, a fost invitat și Cristian Tudor Popescu. Ce spune CTP despre invitația primită?

„Dezbaterea va avea loc la BCU, la aula Carol I (…). Este o sală mică, din păcate, are doar 215 locuri pe scaune și două loje, două balcoane mari, care vor fi ocupate de presa acreditată, presă străină și presă din România (…). Întrebări vor pune între 6 și 9 jurnaliști, analiști, formatori de opinie, politologi, care vor fi de la diverse instituții media, din diverse zone, deci nu vor fi doar oameni care au activat în zona dreptei politice sau a susținerii societății civile din zona dreptei, luptători împotriva OUG 13, împotriva PSD și așa mai departe, deci vor fi și din zona celor care au susținut Guvernele PSD sau instituții media care de-a lungul timpului au fost extrem de critice cu președintele României”, a declarat Rareș Bogdan.

Cristian Tudor Popescu refuză să meargă la dezbaterea organizată de Iohannis. Care este motivul?

Cristian Tudor Popescu nu va participa la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis
Cristian Tudor Popescu nu va participa la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis

CTP nu va participa la dezbatere, deoarece gazetarul consideră că această întâlnire nu este decât ”o chestiune exclusivistă de-a domnului Iohannis”, iar el nu vrea să fie considerat unul dintre jurnaliștii preferați ai președintelui. Mai mult, CTP îl acuză pe Iohannis că ”nu are voie să facă așa ceva”.

”Am fost invitat în calitate de reprezentant Digi 24, dar și de formator de opinie. Am sunat conducerea postului și am comunicat. Conducerea a fost de acord în primă instanță. Nu e normală ivitația asta nominală, așa m-am gândit. Apoi am văzut că e un număr foarte restrâns de jurnaliști, până în zece. Domnul președinte nu are voie să facă așa ceva, eu nu vreau să mă simt printre jurnaliștii preferați ai președintelui. Am comunicat președintelui că nu voi merge la această dezbatere. Dacă sunt invitați toți jurnaliștii de la toate redacțiile, atunci voi reveni asupra deciziei. Invitațiile sale sunt nominale și netransmisibile. Dacă se mai hotărăște Cotroceniul să trimită pe altcineva, atunci bine”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Viorica Dăncilă, se gândește dacă să participe la dezbaterea organizată de Iohannis

Ce a răspuns Viorica Dăncilă, când a fost întrebată dacă va merge la dezbaterea lui Iohannis
Ce a răspuns Viorica Dăncilă, când a fost întrebată dacă va merge la dezbaterea lui Iohannis

Viorica Dăncilă a declarat duminică, întrebată dacă va merge marți peste Klaus Iohannis la dezbaterea de la BCU, că încă nu știe ce va face, dând de înțeles că ia, totuși, în calcul o apariție intempestivă la evenimentul președintelui.

„Nu știu încă. Pentru mine e important un singur lucru, faptul că trebuie să dăm dovadă de respect și responsabilitate, că în orice țară între candidații care intră în turul doi, o dezbatere e necesară. Domnul Iohannis de fiecare dată m-a jignit, că nu sunt pregătită, cu nu știu să gestionez. De ce nu vrea acea dezbatere, pentru a arăta cât de pregătiți suntem? Îi sfidează pe români. Eu nu mi-aș permite niciodată să îi sfidez pe români, indiferent de culoarea politică. I-am ajutat pe toți românii, fără să îi împart în cei care o susțin pe Viorica Dăncilă și îi cei care o urăsc pe Viorica Dăncilă”, a afirmat Viorica Dăncilă