Câtă apă se pune la orez când îl fierbi. Detaliile de care trebuie să ţină cont orice gospodină

Badea Violeta 11.05.2022, 09:47
Câtă apă se pune la orez când îl fierbi. Detaliile de care trebuie să ţină cont orice gospodină

Orezul este gătit în milioane de gospodării în fiecare zi și este unul dintre alimentele de bază de pe întregul mapamond. Cu toate astea, mulți nu știu să-l prepare corect. Gătitul orezului este ușor, cu condiția să respecți câteva reguli simple. Una dintre ele se referă la cantitatea de apă. Ține cont de acest detaliu si îți garantăm că nu vei mai da niciodată greș.

Cantitatea de apă necesară pentru fierberea orezului

Orezul este, fără îndoială, unul dintre cele mai consumate și îndrăgite alimente din lume. Acesta este gustos și sățios. Și unde mai pui că nici nu trebuie să scoți foarte mulți bani din buzunar pentru a-l achiziționa.

Deși este destul de răspândit, multe gospodine nu știu să-l gătească corect, astfel că orezul iese ba lipicios, ba zemos. Pentru a evita aceste neplăceri, trebuie să ţii cont de câteva reguli.

În primul rând, măsurarea orezului în funcție de volum permite să se aprecieze mai ușor cantitatea de apă care trebuie adăugată. În al doilea rând, nu amesteca niciodată orezul în timp ce se fierbe, altfel se va sparge și va deveni lipicios.

În unele rețete, se adaugă adesea la început un vârf de cuțit de unt sau o lingură de ulei pentru a ajuta la separarea boabelor înainte de a se găti.

Află cantitatea de apă necesară pentru fierberea orezului. Pentru orezul uscat, măsura va fi de o cană de orez și 2,5 căni de apă. Pentru risotto, cantitatea va fi de 3 căni de apă, în timp ce pentru orezul cu bulion, aceasta va fi de 4 căni de apă.

Dacă prepari orezul în același vas și îl fierbi la aceeași intensitate, vei avea nevoie de 1,5 l de apă. la care vei adăuga greutatea orezului în lichid. Astfel:

  • 100 g orez: 1,5 l + 0,1 l = 1,6 l
  • 200 g orez: 1,5 l +0,2 l = 1,7 l
  • 400 g orez: 1,5 l +0,4 l = 1,9 l
Cantitatea de apa pentru orez
Cum se fierbe corect orezul

Rețetă de orez cu legume

Ingrediente

  • o cană de orez
  • trei căni de apă
  • o ceapă
  • o pungă mix de legume congelate

Mod de preparare

Pentru început, se spală orezul și se pune la fiert în apă. Ulterior, acesta se scurge foarte bine. Într-o tigaie se adaugă uleiul, trei linguri de apă şi ceapa tocată mărunt.

Se lasă să se călească timp de aproximativ trei minute, apoi se adaugă legumele. Deasupra se presară sare și piper, după gust. După ce s-au înmuiat legumele, se pune orezul fiert, se amestecă foarte bine și se oprește focul. Totul este gata. Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...