Secretul unei ciorbe ca la mama acasă. Asta trebuie să faci cu legumele înainte de a le pune la fiert

Iancu Andreea 26.03.2022, 08:59
Secretul unei ciorbe ca la mama acasă. Asta trebuie să faci cu legumele înainte de a le pune la fiert

Ciorbele, dar și supele, sunt extrem de apreciate de către români, iar gospodinele se întrec adesea în tot felul de rețete, care mai de care mai savuroase. Cele mai pricepute în bucătărie au dezvăluit și care este secretul unei ciorbe fabuloase, la fel ca la mama acasă. Se pare că totul ține de ceea ce faci cu legumele înainte de a le pune la fiert. De asemenea, o serie de sfaturi utile te ajută să pregătești cele mai savuroase preparate.

Ce trebuie să faci înainte de a pune legumele la fiert

Fie că pregătim o ciorbă sau o supă cu ori fără carne, legumele sunt cele care conferă aroma preparatului. Iar acestea fac bolul fierbinte de al final să fie mai sățios și cu un gust desăvârșit. Cele mai des întâlnite legume pentru ciorbe și supe sunt rădăcinoasele precum țelina, păstârnacul, morcovul sau rădăcina de pătrunjel. Însă există un secret care îmbogățește aromele lor.

Înainte de a pune ciorba pe foc este recomandat că cureți ceapa și rădăcinoasele și să le speli bine. Totuși, nu ar trebui să te grăbești să le adaugi în cratiță, ci pune-le în frigider pentru aproximativ o oră. În acest mod, spun gospodinele, aromele fiecăreia se vor păstra mai bine și deci ciorba sau supa ta va deveni cu mult mai savuroasă. Pe de altă parte, la final, nu uita să adaugi verdețuri, care vor conferi un plus de gust și o prospețime aparte preparatului.

Ce trebuie să faci cu legumele înainte de a le pune la fiert
Secrete utile în bucătărie, pentru pregătirea celor mai savuroase ciorbe și supe

Trucuri utile pentru ca ciorba sau supa să iasă savuroasă

Dincolo de acest secret extrem de simpli, există o sumedenie de alte trucuri pe care le poți aplica pentru ca preparatele tale să fie cu adevărat delicioase. De exemplu, morcovul, care este nelipsit dintre legumele pentru ciorbă, va avea un gust mai bun dacă este călit puțin în ulei, înainte de a fi adăugat la fiert.

Atunci când pregătești supă de ciuperci, ai grijă să pui sare la supă cu un minut înainte de a stinge focul. Astfel, ciupercile își vor păstra gustul mai bine. Dacă preferi orez sau paste făinoase în ciorbă, fierbe-le cu câteva minute înainte de a le adăuga în oala mare. De asemenea, roșiile proaspete se adaugă la final, după ce toate legumele au fiert. În cazul în care folosești ierburi aromatice uscate, ai grijă să le adaugi de la începutul rețetei ca să își poată lăsa aromele.

Se poate întâmpla să adaugi prea multă sare în supă. Nu ar trebui să disperi. Adaugă un cartof întreg, decojit și lasă-l la fiert timp de câteva minute. Acesta va absorbi sarea și va reda gustul plăcut al mâncării. Dacă vrei să adaugi smântâna în preparatul tău, asigură-te că ai amestecat-o separat, cu câteva linguri de supă caldă.

Urmăriți Impact.ro și pe