Cât costă o vacanță în Egipt. Suma pe care trebuie să o scoți din buzunar pentru un sejur de vis

Emanuela Pană 17.05.2022, 17:40
Cât costă o vacanță în Egipt. Suma pe care trebuie să o scoți din buzunar pentru un sejur de vis

Cât costă o vacanță în Egipt și unde te poți caza ca să ai parte de un sejur de vis. Egiptul, denumit de Herodot „Darul Nilului“, se numără printre țările pe care trebuie să le vizitezi măcar o data în viață. Una dintre țările cu cea mai veche istorie, Egiptul te întâmpină cu capodopere arhitecturale, monumentale și comori neperțuite. Aici, ultima dintre minunile clasice ale lumii încă mai poate fi vizitată, marile piramide fiind, cel mai probabil, primul obiectiv turistic la care se gândești când vine vorba despre această țară arabă. Însă, cât costă o vacanță în Egipt?

Cât costă o vacanță în Egipt? Tot ce trebuie să treci pe lista de cheltuieli  

Un răspuns simplu la această întrebare ar fi: cât te ține buzunarul. O excursie în Egipt poate fi planificată cu un buget generos, dar și cu unul mai mic. Exceptând zborul cu avionul – care este destul de costisitor – cazarea, mâncare și transportul sunt mult mai ieftine având ca reper Europa sau America.

De ce să vizitezi Egiptul?

Egiptul nu contenește să capteze an de an interesul oamenilor din întreaga lume, și pe bună dreptate. Este una dintre destinațiile cele mai încărcate de cultură și istorie, civilizația egipteană veche existând aproape 3.000 de ani. Piramidele, obeliscurile și misteriosul Sfinx, mormântul lui Tutankamon, dar și marile orașe care adăpostesc una dintre cele mai vechi culturi din lume reprezintă doar câteva dintre motivele pentru care merită să vizitezi Egiptul.

Motive pentru care merită să vizitezi Egiptul
Motive pentru care merită să vizitezi Egiptul

Istoria și cultura incredibilă au făcut din Egipt una dintre cele mai cunoscute țări din întreaga lume, chiar dinaintea erei noastre. Popoare precum grecii și romanii au avut ca model Egiptul – una dintre cele mai vechi civilizații mediteraneene – fiind de-a dreptul fascinate de administrația, justiția, fiscalitatea, arta și cultura sa.

Iată doar câteva dintre minunățiile Egiptului, despre care a auzit aproape oricine:

  • Piramidele și obeliscurile;
  • Valea Regilor;
  • Sfinxul;
  • Înțelepții egipteni (Thales, Pitagora, Herodot, Platon);
  • Faraonii și ale lor mistere (Ramses al II-lea, Hatshepsut, Keops);
  • Femeile cuceritoare ale Egiptului (Nefertiti) – pentru acestea și pentru multe alte motive, aproximativ 12 milioane de turiști vizitează anual Egiptul.

Important de precizat că, spre deosebire de multe capitale europene unde poți vizita nestingherit orașul de unul singur, în Egipt este indicat să ai cu tine un ghid, întrucât istoria țării este abundentă, fiecare colțișor și bucățică de piatră venind la pachet cu fascinante povești.

Prin urmare, dacă vrei să cuprinzi măcar într-o mică măsură istoria bogată a Egiptului, sfatul nostru este să apelezi la un ghid. Ideea costului unui ghid, pe lângă alte cheltuieli, esențiale, probabil nu e pe placul oricui, astfel că apare întrebarea: cât costă o vacanță în Egipt?

Cât costă o vacanță în țara piramidelor?

Acest material are un scop pur informativ, motiv pentru care vom propune un calcul pentru un sejur de 7 zile și 7 nopți, la începutul lui iunie 2022. Călătoria va debuta în capitala Cairo, va include o excursie de o zi în Alexandria, precum și o plimbare pe râul Nil – linia de salvare a Egiptului.

Cât costă o vacanță în Egipt, țara piramidelor
Cât costă o vacanță în Egipt, țara piramidelor

Costurile prezentate sunt pentru o singură persoană, astfel că dacă vrei să pleci în vacanță cu iubitul/iubita, soțul/soția și cu copiii, prețurile se dublează sau triplează.

Costuri estimate pentru o vacanță în Egipt:

  • Zborul cu avionul – cel mai mic cost pentru un zbor direct îl propune TAROM – aproximativ 230 de euro dus-întors;
  • Cazare – 400-600 de euro;
  • Transport local și ghid – 700 de euro;
  • Mâncare și băutură – 100 de euro;
  • Atracții turistice – 350 de euro;
  • Alte cheltuieli – 200 de euro.

Total: 1.980/2.180

Bineînțeles că există și variante mai ieftine, însă ar fi indicat să fii foarte atent la alegerile pe care le faci în materie de oferte.

Cât costă cazarea în Egipt?

Pentru șapte nopți de cazare în Egipt, costul estimat este între 400 și 600 de euro, însă poți găsi și mai ieftin. Cei pasionați de resorturi de lux, cu piscine multiple și servicii All Inclusive aleg Egiptul ca a doua variantă, după Turcia.

Pe lista de hoteluri recomandate avem: Hotelul Jaz Makadi Star; Hotelul Serenity Fun City; Desert Rose Resort; Hotelul Tropitel Sahl Hasheesh; Jaz Makadina Resort; etc.

Cât costă transportul?

Întrucât cu prețul zborului am lămurit-o (cu mențiunea că dacă te interesezi din timp, în altă perioadă, s-ar putea să găsești bilete de avion mai ieftine), trebuie să știi că cea mai scumpă parte a vacanței în Egipt o reprezintă transportul local, mai exact excursiile ghidate.

Dacă ai în vedere sugestiile din acest material, vizitarea Egiptului este chiar foarte simplă. Presupunând că nu vrei să ratezi punctele-cheie ale țării și nici atacțiile istorice și monumentale, clar vei avea nevoie de un ghid.

Acesta te va lua de la cazare și te va aduce înapoi, fără ca tu să-ți mai faci griji că te-ai putea rătăci. Lucrurile sunt la fel de simple și în ceea ce privește croaziera pe Nil, ce include preluarea de la Luxor, transferul la aeroportul Aswan și transportul între toate obiectivele. Prețul călătorie diferă în funcție de buzunarul fiecăruia, de la unul mic, în care îți petreci noaptea pe punte, la unul ridicat, chiar de lux.

Cât costă atracțiile turistice în Egipt?

Când spui Egipt, spui atracții turistice. Ce poți vizita? Ei bine, variantele sunt nenumărate. Vorbim despre istorie milenară, piramide, plaje minunate, Valea Regilor, Sharm el-Sheih… și câte și mai câte. Iar partea bună e că multe dintre ele vor fi acoperite de croaziera pe Nil: Valea Regilor, Templul Luxor, Templul Karnak, Queen Hatshepsut’s Temple, Kom Ombo, Edfu și nu numai.

Prin urmare, rămân puține atracții pentru care va trebui să plătești. Un exemplu în acest sens este Abu Simel, iar ghidul privat pentru un astfel de tur ajunge la aproximativ 80 de euro/peroană.

Un alt cost suplimentar îl reprezintă excursia de o zi în Alexandria, dar în prețul ghidului intră și prânzul. Mai poți opta și pentru o excursie cu balonul cu aer cald, în Luxor, iar prețul este de 60 de euro/persoană.

Cât costă mâncarea și băutura?

În general, mâncarea și băutura reprezintă cele mai mici cheltuieli în Egipt, astfel că nu va fi prea dificil să rămâi în buget. Croaziera pe Nil are, de pildă, trei mese incluse pe zi, însă nu și băutură. Oricum, apa ajunge undeva la 2 euro pe zi. În ceea ce privește prânzul și cina, prețurile jonglează între 8 și 10 euro de persoană.

Ce alte cheltuieli implică o vacanță în Egipt?

Cu toate că nu este o mecca a shoppingului, Egitpul îți pune la dispoziție numeroase suveniruri interesante din care poți alege. În cazul în care vei vizita piața din Cairo, cel mai probabil, vei pleca de acolo cu ceaiuri și condimente.

Pe lista cheltuielilor intră și banii pentru toalete publice – vei avea nevoie, dar și pentru bacșișuri. În această țară arabă, cultura bacșișului este foarte dezvoltată.

Știai că…?

  • La ora actuală, în Egipt există circa 110 piramide – de unde provine și denumirea de „țara piramidelor“;
  • Vechii egipteni urau atât de mult părul, încât se rădeau în cap atât bărbați, cât și femei;
Curiozități despre Egiptul antic
Curiozități despre Egiptul antic
  • Egiptenii iubeau majoritatea animalelor, însă pisicile erau de-a dreptul sacre, având, la un moment dat, propriul lor cult religios;
  • Egiptenii își rădeau sprâncenele în semn de doliu atunci când le mureau animalele de companie;
  • Egiptenii lucrau o viață întreaga ca să-și permită mumificarea;
  • Cei care se nășteau cu diverse handicapuri aveau, în Egiptul antic, loc de muncă asigurat;
  • Egiptenii se numără printre primele populații care au avut medici;
  • Cartea Morților este o lucrare fundamentală a culturii egiptene antice (disponibilă aici);
  • Egiptul este țara cu cea mai numeroasă populație arabă.
Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...