Cât balsam de rufe se pune în maşina de spălat, de fapt. Nimeni nu procedează aşa

Iancu Andreea, Adrian Dumitru 06.01.2022, 15:07
Cât balsam de rufe se pune în maşina de spălat, de fapt. Nimeni nu procedează aşa

Cu toții apreciem atunci când ne putem bucura de senzația plăcută de haine moi și proaspăt spălate. Pentru aceasta este nevoie să folosim balsam de rufe în mașina de spălat, la fiecare tură de haine. Soluția are calitatea de a lubrifia fibrele și a elimina efectul de electrizare. Totuși, este extrem de important să știm cât balsam de rufe se pune în mașina de spălat, astfel încât să obținem rezultatul dorit.

Cât balsam de rufe se pune în mașina de spălat

Balsamul de rufe reprezintă o soluție care ne protejează hainele de frecarea fibrelor, mai cu seamă în timpul spălării și clătirii, proces care produce abraziune. Astfel, balsamul va oferi protecție și se vor usca mai ușor, devenind moi și plăcute la atingere. De asemenea, parfumul din țesături se va păstra un timp îndelungat. Totuși, atunci când folosești balsam de rufe trebuie să știi cât se pune în mașina de spălat pentru a obține un efect potrivit pentru hainele tale.

Primul pas este alegi un balsam de rufe de calitate, care beneficiază de un miros plăcut, de lungă durată, care păstrează țesăturile catifelate. Chiar dacă uneori prețul este unul mai mare pentru o astfel de soluție, nu te sfii să scoți bani din buzunar. În general, balsamul de calitate este extrem de concentrat, astfel că nu va trebui să torni o cantitate prea mare din recipient. Totodată, pentru a te bucura de efectele scontate, iată câțiva pași esențiali.

Cât balsam de rufe se pune în mașina de spălat
Hainele tale vor fi mai moi și parfumate dacă folosești balsam de rufe

Cum se folosește corect balsamul de rufe

Pentru a avea toate beneficii unui balsam de rufe, apelează la următorii pași:

  • Dozează balsamul cu ajutorul capacului recipientului și toarnă soluția în compartimentul destinat, aflat în cazul mașinilor de spălat cu încărcare frontală lângă zona pentru detergent.
  • Calculează cantitatea de rufe, astfel încât să ții cont că la o încărcătură de 4-5 kg sunt necesari 35 ml. Pe măsură ce cantitatea este mai mare, adaugă mai mult balsam.

Este important să acorzi o atenție sporită îngrijirii și mai ales curățării hainelor tale. În funcție de materiale, asigură-te că rufele tale sunt igienizate corespunzător, îndepărtând eventualele pete, care pot fi și invizibile, adâncite în fibrele hainelor. De aceea, este necesar un detergent potrivit și unele soluții speciale care elimină petele de murdărie.

În privința balsamului, acesta poate fi adăugat de la începutul spălării, astfel încât parfumul să poată infuza materialul o perioadă mai îndelungată, în timpul ciclului de spălare. De asemenea, cantitatea de balsam potrivită poate fi apreciată și în funcție de preferințe, astfel încât să te bucuri de mirosul perfect și de prospețime. Testează mai multe tipuri de balsam de rufe înainte de a alege aroma preferată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...