„Casa cu stafii”, locul legendar din România care eclipsează povestea Anei lui Manole. Cum a ajuns soția unui negustor grec între zidurile conacului

Badea Violeta 04.01.2023, 15:59
„Casa cu stafii”, locul legendar din România care eclipsează povestea Anei lui Manole. Cum a ajuns soția unui negustor grec între zidurile conacului

În centrul orașului Brăila se înalță o casă impunătoare, înconjurată de un gard frumos întreținut, iar la o primă vedere nu pare nimic ieșit din comun. Totuşi, această locuinţă ascunde o poveste pe cât de impresionantă, pe atât de macabră. Află din rândurile de mai jos legenda „Casei Jean Troianos” sau „Casei cu stafii”, așa cum îi mai spun locuitorii. Iată cum a ajuns soția unui negustor grec între zidurile conacului!

Ce legendă ascunde „Casa cu stafii”

Situată în centrul orașului Brăila, „Casa Jean Troianos” sau „Casa cu stafii”, așa cum o mai numesc locuitorii, este de-a dreptul impresionantă.

Deși datele nu sunt exacte, mai mulți specialiști susțin că locuința a fost ridicată în urmă cu zeci de ani, de către un negustor grec, pe nume Nicolachi Mavrocordulas.

De-a lungul vremii, o legendă terifiantă a apărut în jurul „Casei cu stafii”. Mai exact, se spune că bărbatul din Grecia, în vârstă de 60 de ani, avea o soție extrem de frumoasă, dar cu 30 de ani mai tânără.

Voica, așa cum o chema pe femeie, s-a îndrăgostit de un tânăr din oraș, iar într-o zi de iarnă, când negustorul grec a plecat la vânătoare, aceasta și-a chemat amantul acasă.

Însă, soțul său s-a întors pe neașteptate și a prins-o pe Voica în fapt. Orbit de gelozie, Nicolachi Mavrocordulas și-ar fi împușcat soția și ar fi ucis-o. Ulterior, acesta ar fi zidit-o în pereții conacului, mai exact într-un perete din subsolul acestuia.

Citește și Cât de veche este apa de pe Pământ și de ce contează: descoperirea oamenilor de știință!

Casa cu stafii din Braila
Casa cu stafii din Braila

Experiența care i-a îngrozit pe niște bătrâni

După ce și-ar fi ucis soția, Nicolachi Mavrocordulas ar fi plecat definitiv în țara sa natală. Ulterior, locuința impresionantă ar fi devenit comandament german în Al Doilea Război Mondial şi sediu al securităţii pe timpul ocupaţiei sovietice.

În vremea lui Nicolae Ceaușescu, aceasta s-ar fi transformat în azil de bătrâni. Pensionarii povesteau, destul de speriați, că în multe nopți se auzeau zgomote ciudate. Mai mult, unii susțineau că au văzut umbra unei femei extrem de frumoase.

De altfel, directorul instiției declara că, în perioada când a condus căminul, a auzit numeroase pocnituri ciudate. În plus, în anul 1985, clădirea a fost renovată, iar muncitorii au dat peste scheletul unei femei de aproximativ 30 de ani. Acesta era îngropat în zidul de la subsolul casei. Totodată, specialiștii au constatat că craniul femeii avea o gaură de glonţ.

În prezent, conacul aparține unui afacerist, care are o firmă de construcții, potrivit celor de la Adevărul. Acesta a plătit 600.000 de euro în schimbul „Casei cu stafii”. Acum, clădirea poate fi vizitată, dar starea sa nu este una prea bună.

Citește și Ce ascundea mormântul Salomeei, una dintre femeile prezente la nașterea lui Iisus. Descoperirea fascinantă i-a uimit pe arheologi!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...