Capacitate 2020. La ce oră începe examenul de matematică. Elevii trebuie să ajungă mai devreme!

Daria Petrescu 16.06.2020, 10:36
Capacitate 2020. La ce oră începe examenul de matematică. Elevii trebuie să ajungă mai devreme!

Evaluarea Națională 2020 continuă marți, cu proba de matematică, unde elevii sunt așteptați la primele ore ale dimineții, pentru a li se face triajul epidemiologic. Supravegherea elevilor în timpul probelor scrise ale Evaluării Naţionale se va face în fiecare sală de examen, de către doi asistenţi. Pentru a evita neplăcerile este bine să ajungeți la examen cu aproximativ 2 ore înainte de începerea probei. Iată la ce oră va începe examenul de matematică.

La ce oră începe examenul de matematică

Accesul elevilor în sălile de examen va fi permis până la ora 8:30. Examenul de matematică începe la ora 9:00, după primirea subiectelor, şi durează 120 de minute. Asta înseamnă, două ore.  Participanţii la probele scrise ale Evaluării Naţionale nu pot preda lucrările decât după cel puţin o oră de la începerea examenului.

Când are loc sesiunea specială

Sesiunea specială pentru cei cu probleme de sănătate.  Adică pentru cei care au fost în izolare, care au avut temperatură prea mare sau au fost confirmați cu coronavirus, va avea ca primă zi de probe 29 iunie. Acest lucru în cazul Evaluării Naționale, iar la Bacalaureat – 6 iulie.

În sălile de examen vor avea loc cel mult 10 elevi, locurile pentru ei vor fi stabilite astfel încât să fie o distanță de cel puțin 2 metri. Pe rânduri și între rânduri, și bineînțeles în încăperi ar trebui să fie covorașe dezinfectante. De asemenea,  măști de protecție și dezinfectante pentru mâini.

Ministrul Educației Naționale Monica Anisie a făcut noi precizări despre examenul de Evaluare Națională 2020,  care a început  luni, 15 iunie.

„Îi anunț pe toți elevii și părinții că accesul în centrul de examen se va face până la ora 08.30 de minute. Fiecare unitate de învățământ a stabilit un grafic în așa fel încât să nu existe la poarta școlii aglomerație. Să se respecte măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor.

Prin urmare, la poarta unității de învățământ, a centrului de examen, va exista un cadru medical care va realiza triajul epidemiologic și va îndruma elevii către sălile de examen împreună cu un cadru didactic din comisia de examen.

Ministrul Educației Naționale Monica Anisie a făcut noi precizări despre examenul de Evaluare Națională 2020
Ministrul Educației Naționale Monica Anisie a făcut noi precizări despre examenul de Evaluare Națională 2020

Totodată, pentru acei copii care au temperatura corporală peste 37 cu 3, recomand cadrelor medicale să repete succesiv, de 3 ori, acel procedeu de luare a temperaturii și, în același timp, să lase un termen de două – cinci minute pentru procesul acesta în care elevul este supus triajului epidemiologic”, a spus ministrul Educației într-o conferință de presă.

Calendar Evaluare Națională 2020

-2 – 5 iunie – înscrierea elevilor

-15 iunie – probă scrisă: Limba şi literatura română

-17 iunie – probă scrisă: Matematică

-18 iunie – probă scrisă: Limba şi literatura maternă

-22 iunie – Afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor (până la ora 14:00)

-22 iunie (orele 16:00 – 19:00) – Depunerea contestaţiilor

-23 iunie (orele 8:00 – 12:00) – Depunerea contestaţiilor

-23-26 iunie – Soluţionarea contestaţiilor

-27 iunie – Afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor

Calendar sesiune specială Evaluare Națională 2020:

-22-26 iunie: înscrierea candidaților

-29 iunie: Limba și literatura română

-30 iunie: Matematică

-1 iulie: Limba și literatura maternă

-2 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)

-2 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 – 19:00)

-4 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00) la Evaluare Națională 2020.

 

Urmăriți Impact.ro și pe