Evaluare Națională și Bacalaureat 2020. Ce se întâmplă cu elevii care au temperatură peste 37,3 în ziua examenului

Redacția IMPACT 28.05.2020, 13:08

A rămas mai puțin de o lună până când elevii vor susține examenele de Evaluare Națională și, respectiv, Bacalaureat. Autoritățile discută și dezbat intens măsurile care vor fi adoptate în organizarea și susținerea probelor. Elevii care au, spre exemplu temperatura mai mare de 37, 3 în ziua examenului vor da probele într-un regim special.

În ce condiții vor susține elevii examenele finale

Examenele din acest an pentru elevi se vor desfășura în condiții de maximă siguranță. Elevii vor fi puși la distanțe mai mari în bănci, iar în clasele în care vor susține probele care le vor testa cunoștințele vor fi supravegheați de un cadru medical.

Monica Anisie, ministrul Educației, despre condițiile de susținere a examenelor finale. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Monica Anisie, ministrul Educației, despre condițiile de susținere a examenelor finale. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

„Există prevederi în cadrul metodologiei de organizare și desfășurare a examenelor naționale, de Bacalaureat sau Evaluare Națională. Acolo sunt prevederi clare cu privire la elevii care se află în izolare sau cei care sunt confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar și cei care au afecțiuni cronice sau cei care prezintă un anumit risc de infecție sau de a dezvolta complicații. Vor susține probele conform unei proceduri speciale pe care Ministerul Educației o realizează în această perioadă, alături de reprezentanții Ministerului Sănătății”, a spus Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

În ceea ce privește elevii care au temperatura mai mare de 37,3, ministrul Educației spune că în principiu, ar fi bine ca elevul în cauză să nu intre în școală. De asemenea, se are în vedere ca examenul pentru elevii care se vor afla în situația aceasta să susțină mai târziu examenul, într-o sesiune specială.

„Dacă reprezentanții Ministerului Sănătății spun că, dacă se depășește temperatura de 37,3, este bine să nu intre în școală elevul sau un cadrul didactic, cred că trebuie să respectăm aceste reguli. Am primit recomandări cu privire la măsurile necesare redeschiderii creșelor, after-school-urilor, căminelor și aici e prevăzut clar că acele persoane care au temperatura înregistrată de 37,3, se recomandă reluarea măsurării temperaturii după o perioadă de 2-5 minute”, a spus Anisie.

 

Sursa foto: Inquam Photos (Octav Ganea; Bogdan Danescu)

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe