Când se va circula pe podul peste Dunăre de la Brăila. Vești bune de la premierul Nicolae Ciucă

Stan Filon 15.04.2022, 14:16
Când se va circula pe podul peste Dunăre de la Brăila. Vești bune de la premierul Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a vizitat astăzi șantierul unde se construiește podul peste Dunăre de la Brăila, de unde a transmis românilor când va fi dat acesta în folosință. Astfel, s-a aflat c românii vor putea folosi podul la finalul acestui an. Lucrările au o valoare totală de 2,3 miliarde lei (500 milioane euro) incluzând şi drumurile de acces care fac legătura cu infrastructura deja existentă.

Când se va circula pe podul peste Dunăre de la Brăila

„Avem garanții în acest moment că se vor întreprinde toate demersurile și se vor executa lucrările astfel încât în luna decembrie, anul acesta, podul să poată fi dat în circulație”, a spus Nicolae Ciucă.

Noul pod de peste Dunăre va avea trei deschideri: o deschidere principala (1.120 m) și două deschideri laterale de 489,65 m pe malul Brăila și 364,65 m pe malul Tulcea. De o parte și de alta sunt două viaducte de acces în lungime de câte 110 m fiecare.

Cand se va circula pe podul peste Dunare de la Braila
Cand se va circula pe podul peste Dunare de la Braila

Cine construiește podul

La final, întreaga lucrare va avea aproape 2 kilometri, iar pe lângă el se construiesc și alți 23 de kilometri de drum nou care să lege podul de infrastructura rutieră din zonă. Lucrările la podul de peste Dunăre de la Brăila sunt în prezent în grafic și ar urma să fie dat spre folosință până la finalul anului.

Podul peste Dunăre va face legătura între Brăila şi oraşul Măcin, din judeţul Tulcea, iar lucrările au început la data de 21.12.2018. Lucrările au o valoare totală de 2,3 miliarde lei (500 milioane euro) incluzând şi drumurile de acces, finanţare obţinută în mare parte din fonduri europene prin Programul Operaţional Infras­tructură Mare, dar şi din bugetul de stat.

Podul de la Brăila este construit de companiile Astaldi, din Italia, şi IHI Infrastructure System, din Japonia, fiind cele care au câştigat licitaţia cu cele mai bune oferte. La licitație au mai participat și companii din China, România şi Spania însă fără succes.

Podul va reprezenta o adevărată gură de aer pentru cei care circulau pe rutele Brăila-Tulcea şi Galaţi-Tulcea. În prezent, legătura dintre cele două judeţe şi Tulcea este făcută cu bac-ul peste Dunăre, însă timpii de așteptare sunt destul de mari. Bacul pleacă din jumătate în jumătate de oră, însă cu un număr mic de autoturisme.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...