Când începe recalcularea pensiilor în 2022. Termenul oferit de ministrul Muncii

Stan Filon 31.05.2022, 13:00
Când începe recalcularea pensiilor în 2022. Termenul oferit de ministrul Muncii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit recent despre recalcularea pensiilor, dar și despre stadiul în care se află autoritățile cu acest proces așteptat de toți pensionarii din România. În plus, oficialul a mai vorbit și despre majorarea pensiilor, dar și ce are de gând să facă Guvernul cu limitarea impusă de Comisia Europeană României, de numai 9,4% din PIB pentru pensii.

S-a aflat când începe recalcularea pensiilor în 2022

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a spus în ce stadiu s-a ajuns cu recalcularea pensiilor, dar a spus și exact când vor fi recalculate veniturile pensionarilor din România. Mai exact, reprezentantul Guvernului a spus că recalcularea efectivă va fi pusă în practică în momentul în care se încheie contractul de asistență cu Banca Mondială.

„Am trecut de 2,5 milioane de dosare de pensii. Avem vreo 2,7 milioane. (…) Noi ne pregătim, ca în momentul în care am terminat contractul de asistență tehnică cu Banca Mondială să trecem efectiv la treabă”, a menționat Marius Budăi, la Realitatea PLUS.

Cand incepe recalcularea pensiilor in 2022
Cand incepe recalcularea pensiilor in 2022

Ce spune ministrul despre majorarea pensiilor

Oficialul se declară nemulțumit de negocierile pe care Guvernul le-a purtat cu Comisia Europeană, care a impus limitarea bugetului pentru pensii la 9,4% din PIB, fiind cumva o condiție pentru acceptarea Planului Național de Redresare și Reziliență. Budăi a spus că acest prag trebuie eliminat.

„Suntem în interiorul unei reforme, asumată în PNRR, și am verificat în toate statele UE și nu există să fie un procent. Numai la noi în România s-a găsit așa ceva. Noi vom executa ce se decide din punct de vedere politic în coaliție. Dacă erau probleme nu luam măsurile de până acum. Nu este o situație roz, nu este o situație fericită pentru România. Nu doar pentru România, ci e și la nivel mondial. Dar asta nu ne oprește să respectăm legile și ce se decide politic”, a comentat Marius Budăi legat de procentul de 9,4% din PIB prevăzut în PNRR pentru creșterea pensiilor.

Legat de majorarea pensiilor, ministrul Muncii a preferat să nu ofere o dată, a refuzat să dea speranțe false seniorilor României, însă a spus că își dorește ca aceștia să se bucure de un venit mai mare, mai ales în contextul în care utilitățile s-au scumpit, la fel ca și mâncare și serviciile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...