Botoșani: Situație neprevăzută pentru autorități, care au fost nevoite să împrumute seringi din alte orașe pentru vaccinarea anti-Covid. Cum s-a ajuns la așa ceva

Elena Avramescu 26.01.2021, 12:54
Botoșani: Situație neprevăzută pentru autorități, care au fost nevoite să împrumute seringi din alte orașe pentru vaccinarea anti-Covid. Cum s-a ajuns la așa ceva

Autoritățile, nevoite să împrumute seringi din alte orașe.  Autorităţile din Botoşani au fost nevoite să facă un gest extrem, și anume să împrumute aproximativ 15.000 de seringi din judeţele Iaşi şi Suceava, iar asta după ce în centrele de vaccinare anti-COVID din judeţ nu s-au mai găsit deloc aceste materiale sanitare, după cum a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, prefectul Dan Nechifor.

Autoritățile, nevoite să împrumute seringi din alte orașe

Se pare că situaţia a fost generată de faptul că Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati”, fiind cel mai mare spital din judeţ, dar şi celelalte unităţi medicale nu aveau pe stoc absolut deloc seringi.

Săptămâna trecută am rămas fără seringi în procesul de vaccinare şi am solicitat, într-o videoconferinţă cu domnul preşedinte Gheorghiţă, şi ne-au acordat 15.000 de seringi de la Iaşi şi Suceava. S-a ajuns în această situaţie pentru că spitalele din judeţul Botoşani nu puteau să ne pună la dispoziţie un număr atât de mare de seringi, pentru că nu aveau. Dacă nu aveam sprijinul colegilor de la Bucureşti, chiar intram într-o perioadă destul de dificilă, a spus Dan Nechifor, potrivit Agerpres.

Autoritatile, nevoite sa imprumute seringi din alte orase
Seringi vaccin anti-Covid

În scurt timp, seringile vor fi restituite. Asta se va întâmpla în momentul în care judeţul Botoşani va primi stocurile necesare de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, a declarat că centrele de vaccinare au beneficiat de donaţii de seringi de 1 ml de la toate farmaciile din judeţ.

În momentul respectiv aveam un mic colaps la aprovizionarea cu aceste seringi şi au sărit să ne ajute, a menționat Monica Adăscăliţei.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, luni, 25 ianuarie 2021, că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 38.346 de persoane, din care 11.908 au primit doza de rapel. În acelaşi interval s-au înregistrat 39 de reacţii adverse, comune şi minore.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...