Bicarbonatul de sodiu, un ajutor uriaş pentru curăţenia de primăvară. Aşa îl foloseşti pentru o casă curată

Ioana Bucur 18.03.2021, 09:37
Bicarbonatul de sodiu, un ajutor uriaş pentru curăţenia de primăvară. Aşa îl foloseşti pentru o casă curată

Cauți un produs ieftin, eficient, ce nu dăunează și poate fi utilizat pentru toate sarcinile de pe lista pentru curățenia de primăvară? Bicarbonatul de sodiu este soluția. Aplicând trucurile de mai jos, vei avea o casă curată, cu efort minim.

Bicarbonatul de sodiu, un ajutor uriaş pentru curăţenia de primăvară

Bicarbonatul de sodiu este arma secretă ce nu ar trebui să lipsească din dulapul cu produse de curățenie al niciunei locuințe. Este ieftin, eficient și poate fi utilizat în aproape fiecare colț al casei, ceea ce îl face un ajutor de bază pentru curățenia de primăvară. Află cum îl poți folosi în fiecare cameră.

Bicarbonatul de sodiu în bucătărie

Bicarbonatul de sodiu se folosește, în primul rând, pentru curățarea suprafețelor din bucătărie. Pentru asta, se pune pulberea într-o solniță și se împrăștie uniform pe zonele ce urmează să fie igienizate. Cu un burete curat și umezit bine, se freacă suprafețele, apoi se clătește cu simț de răspundere. Metoda se poate aplica cu succes și în baie, pentru faianță, cadă, chiuvetă.

Pentru curățarea vaselor și tigăilor pătate, ele trebuie ținute la înmuiat în apa în care au fost dizolvate două linguri cu vârf de bicarbonat de sodiu și detergent de vase, timp de cel puțin 15 minute. Veți observa că grăsimea și resturile alimentare se vor îndepărta mult mai repede și ușor. În cazul petelor mai greu de înlăturat, se poate folosi, după ce au fost scoase de la înmuiat, un burete de vase pe care a fost presărat puțin bicarbonat de sodiu, ca agent abraziv.

Bicarbonatul de sodiu, un ajutor uriaş pentru curăţenia de primăvară
Cum pote fi folosit bicarbonatul de sodiu pentru curățenia în bucătărie

Și bureții de vase trebuie spălați și igienizați în mod regulat. Dacă nu vrei să îi schimbi foarte des, cea mai bună soluție pentru a prelungi durata de viață a unui burete de curățat este să se lase la înmuiat într-o soluție obținută din patru linguri de bicarbonat de sodiu și un litru de apă.

Când vine vorba de cuptor, este foarte important să fie folosite substanțe de curățare ce nu sunt toxice. Asta înseamnă că produsele convenționale nu sunt cea mai bună alegere. Încearcă să presari din abundență bicarbonat de sodiu pe zonele murdare din cuptor. Apoi, folosind un pulverizator, se adaugă apă și se lasă să acționeze peste noapte. A doua zi, murdăria ar trebui să se ia ușor cu cu o cârpă sau o lavetă.

Curăţenia de primăvară. Cum se pot scoate urmele de creion de pe pereți

Cei mai mulți copii trec prin etapa în care simt nevoia să își exprime talentul artistic pe toate suprafețele din casă, în special pe pereți. Micile opere de artă se pot îndepărta destul de ușor, cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Se pune praful pe un burete umed și se freacă ușor, prin mișcări circulare, locul pătat.

Dacă vorbim despre podele, cele din suprafețe rezistente la apă – gresie, linoleun – se pot igieniza cu ajutorul unei soluții ce se prepară foarte simplu. Într-o găleată cu apă caldă, se adaugă o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu. Ștergeți cu mopul, așa cum ați face deobicei și așteptați să se usuce. Rezultatul va fi spectaculos. Pentru că bicarbonatul este ușor abraziv, nu trebuie aplicat pe suprafețe lăcuite.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...