Bicarbonatul de sodiu face minuni pentru grădina ta. Puţine gospodine ştiu trucul acesta

Ioana Bucur 15.03.2021, 10:21
Bicarbonatul de sodiu face minuni pentru grădina ta. Puţine gospodine ştiu trucul acesta

Nelipsit din arsenalul gospodinelor, pare că poate fi folosit cu succes pentru rezolvarea problemelor din fiecare colț al casei, de la dezodorizare, la îndepărtarea mucegaiului sau scoaterea celor mai încăpățânate pete de pe haine sau covoare. Puțini știu, însă, că are utilizări și în afara casei. Bicarbonatul de sodiu face minuni pentru grădina ta. Care este trucul ce te va scuti de multă muncă.

Bicarbonatul de sodiu face minuni pentru grădina ta

Da, bicarbonatul de sodiu face minuni pentru grădina ta. Mai ales când vine vorba de plante, produsele ecologice sunt cea mai bună alegere. Dacă vreți să renunțați la substanțele chimice folosite la grădinărit, bicarbonatul este unul dintre cei mai eficienți înlocuitori. Are o listă impresionantă de întrebuințări și este unicul ingredient de care aveți nevoie pentru un truc pe care puțini îl știu, dar care te va scăpa de o muncă migăloasă.

În primul rând, ajută la prevenirea și oprește răspândirea paraziților, cei mai mari dușmani ai plantelor, în orice grădină. Pentru a fi sigur că nu te vei confrunta cu această problemă, nu trebuie decât să pulverizezi pe frunze, o dată la trei săptămâni, o soluție obținută din amestecul a nouă linguri de ulei de măsline, trei lingurițe de bicarbonat de sodiu și un litru de apă. În lunile de vară, se recomandă ca tratamentul să fie făcut după-amiaza. Razele puternice ale soarelui ar putea arde frunzele ude.

Bicarbonatul de sodiu face minuni pentru grădina ta
Cum poate fi folosit bicarbonatul de sodiu în grădină

Știm deja că pulberea-minune este folosită de gospodine în baie, mai ales pentru îndepărtarea petelor de mucegai apărute în rosturile dintre plăcile de gresie sau faianță. Doar că mucegaiul se poate forma și în grădină! Cel alb atacă plantele, devenind, în timp foarte scurt, o problemă uriașă. Acest tip de ciupercă poate fi eliminat cu o soluție pe care o poți prepara singur. Nu este nevoie decât de două lingurițe de săpun de Marsilia, două lingurițe de bicarbonat de sodiu și doi litri de apă. Amestecul se pune într-un recipient cu pulverizator și se aplică pe plantele afectate.

Trucul pe care puține gospodine îl știu și care te va scuti de multă muncă

Cu efort minim, bicarbonatul de sodiu face minuni pentru grădina ta. Unul dintre trucurile secrete din arsenalul celor mai iscusiți grădinari sau gospodine te va scăpa de o muncă migăloasă și obositoare. Vorbim despre buruieni, în special cele care își fac loc și se dezvoltă pe lângă sau chiar în crăpăturile din poteci. Dacă vrei să scapi ușor de ele, udă bine zona în care au apărut, apoi acoperă-le cu un strat gros de bicarbonat. În acest fel, vei opri procesul de germinare. Mare grijă când puneți pulberea albă, să nu ajungă și pe plantele bune, pe care sigur le va distruge, dacă intră în contact direct.

Poate fi folosit și pentru spălarea fructelor și legumelor. Se pune puțin bicarbonat pe un burete bine umezit în apă și se freacă ușor produsele culese din grădină sau cumpărate de la piața sau supermarket. Nu uita să le clătești foarte bine după.