Trucul banal și uimitor! Ce se întâmplă dacă torni bicarbonat de sodiu în șosete

Iancu Andreea 10.02.2021, 14:53
Trucul banal și uimitor! Ce se întâmplă dacă torni bicarbonat de sodiu în șosete

Bicarbonatul de sodiu este un ajutor de nădejde al tuturor gospodinelor, care îl folosesc adesea la prepararea diverselor prăjituri. Totuși, pulberea are efecte uimitoare și în alte probleme întâmpinate în casă. De exemplu, dacă torni bicarbonat de sodiu în șosete vei constata un efect total neașteptat.

Scapă de petele de pe șosete cu ajutorul unui truc simplu

Cu siguranță ai în dulapul tău cel puțin o pereche de șosete de culoare albă. Și la fel de sigur ai trecut prin experiența anevoioasă de a încerca să cureți șosetele albe care par să aibă lipici la murdărie. Dincolo de clasica soluție pe bază de clor, ai la dispoziție o variantă naturală, care nici nu te pune în pericol. Bicarbonatul de sodiu turnat în șosete ar putea să aibă efecte neașteptate asupra petelor de murdărie de pe lenjeria ta. Astfel, trucul poate să te scape de bătăile de cap cu privire la curățarea șosetele și te scutește de investiții constante în noi și noi perechi.

Ceea ce ai de făcut este să prepari un amestec de bicarbonat de sodiu și apă și să aplici soluția pe suprafața murdară. Așteaptă timp de câteva minute până când bicarbonatul își face efectul și lasă substanța să pătrundă în țesătură. Pune apoi șosetele în mașina de spălat și setează un ciclu normal de spălare, la o temperatură mai ridicată. Acest truc poate fi util și într-o altă privință. Dincolo de efectele de înlăturare a murdăriei și petelor, bicarbonatul de sodiu este cunoscut pentru eliminarea mirosurilor neplăcute. Din nou, șosetele sunt responsabile pentru „odorizarea” camerei. Iată cum poți scăpa de „parfumul” șosetelor murdare.

Bicarbonatul, un aliat de nădejde în gospodărie
Bicarbonatul, un aliat de nădejde în gospodărie

Ce se întâmplă dacă torni bicarbonat de sodiu în șosete

Bicarbonatul este cunoscut pentru efectul de eliminare al mirosurilor neplăcute. Acesta este motivul pentru care multe gospodine îl adaugă în frigider sau în interiorul încălțămintei. Un truc banal și eficient te scapă inclusiv de mirosul neplăcut al șosetelor purtate timp îndelungat. De această dată, ai nevoie de o cantitate mai mare de produs, pe care o vei turna în șosete. Lasă substanța să acționeze pe timpul nopții și apoi adaugă șosetele în mașina de spălat, împreună cu detergentul obișnuit.

Dincolo de efectul nesperat de eliminare a mirosurilor neplăcute, utilizarea bicarbonatului de sodiu în mașina de spălat poate păstra rufele proaspete mai mult timp. Adaugă câteva picături de ulei esențial, precum mentă, lavandă, lămâie sau portocală într-un borcan unde ai pus în prealabil bicarbonat. Închide recipientul și agită-l bine pentru a se omogeniza.

Acest truc se poate folosi și pentru a elimina mirosurile neplăcute. Pentru asta, nu trebuie decât să puneți o cantitate generoasă de bicarbonat de sodiu în șosete și lăsați să acționeze peste noapte. A doua zi, șosetele se pun în mașina de spălat și se spală cu detergentul pe care îl folosiți în mod normal. Mai mult, bicarbonatul de sodiu poate ajuta la menținerea rufelor proaspete mai mult timp, cu ajutorul uleiurilor esențiale, precum cel de mentă, lavandă, lămâie sau portocale. Puneți bicarbonat de sodiu într-un borcan. Adăugați, apoi, câteva picături de uleiuri esențiale. Închideți recipientul cu un capac și agitați bine.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...