Bacalaureat şi Evaluare Naţională 2021. Ministrul Educaţiei, despre cum se vor desfăşura examenele în localităţile carantinate

Nicu Stan 09.04.2021, 11:18
Bacalaureat şi Evaluare Naţională 2021. Ministrul Educaţiei, despre cum se vor desfăşura examenele în localităţile carantinate

Bacalaureat şi Evaluare Naţională 2021. Ministrul Educaţiei, despre cum se vor desfăşura examenele în localităţile carantinate. Sorin Cîmpeanu insistă ca cele două exemene naționale să fie susținute de către elevi față în față, în sălile de examen, indiferent dacă localitatea se află în carantină sau nu.

Bacalaureat şi Evaluare Naţională 2021. Sorin Cîmpeanu vrea examene față în față, inclusiv în localitățile cu o rată mare de infectare

Bacalaureat şi Evaluare Naţională 2021. Ministrul Educaţiei a vorbit despre cum se vor desfăşura examenele în localităţile aflate în carantină.

Astfel, Sorin Cîmpeanu spune că Bacalaureatul și Evaluarea Națională din 2021 se vor desfășura cu prezență fizică a elevilor în sălile de examen.

Se doreste ca elevii din toata tara sa sustina examenele nationale fata in fata
Se doreste ca elevii din toata tara sa sustina examenele nationale fata in fata

CNSU stabilește dacă elevii din localitățile carantinate vor putea susține normal examenele

De asemenea, ministrul Educației a precizat că au fost demarate discuții la nivelul CNSU pentru ca elevii din zonele carantinate să poată să participe la examenele naționale, în contextul în care vor fi impuse reguli sanitare în plus.

”Examenele sunt programate a fi susținute la aceleași date care sunt știute de mult timp. O certitudine este că ele vor fi organizate cu prezență fizică”, a spus Cîmpeanu, despre Bacalaureat și Evaluarea Națională, la TVR .

Ministerul Educației a anunțat că discută cu CNSU

Pentru elevii care locuiesc în zonele care vor fi în carantină la data susținerii examenelor, sunt deja tratative pentru ca ei să poată participa fizic la examene.

”Avem demarate discuții la nivelul CNSU și pentru situația în care unele localități ar fi în carantină, de analiză a posibilității de a organiza în condiții de respectare a unor reguli în plus de siguranță sanitară inclusiv în acele localități să solicităm organizarea examenului naționale, știut fiind că ele sunt determinate pentru viitorul oricărui tânăr”, a explicat ministrul Educației.

Clasele terminale vor susține examenele la datele stabilite

Pe de altă parte, spre sfârșitul lunii martie, ministrul Educației anunța că examenul de Bacalaureat și Evaluarea Națională vor avea loc la datele stabilite. Astfel, Evaluarea Nationala 2021 de la clasa a VIII-a se va defășura în perioada 22-25 iunie, iar Bacalaureatul în perioada 28 iunie-1 iulie. În plus, probele de competente de la Bacalaureat vor fi echivalate.

„Examenele nationale se vor desfasura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat si cunoscut, respectiv 22-25 iunie pentru probele scrise ale de la Evaluarea Nationala si 28 iunie – 1 iulie pentru probele scrise de la examenul de Bacalaureat”, a anunțat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

Cât au vacanță clasele terminale

De asemenea, ministrul Educației preciza mai acum ceva timp și cum va avea loc vanața de primărvară.

„Clasele terminale raman pe programul stabilit, adica vacanta pentru sarbatorile pascale Catolice intre data de 2 aprilie si 11 aprilie, vacanta pentru sarbatorile pascale ortodoxe intre 30 aprilie si 9 mai. Clasele terminale termina vacanta pe 9 mai, spre deosebire de toate celelalte clase care vor termina vacanta pe 4 mai”, spunea Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți Impact.ro și pe