Avertizare de la ANM de vânt și ploi până sâmbătă seara. Care sunt zonele afectate

Mihai Roșoiu 29.10.2020, 15:58
Avertizare de la ANM de vânt și ploi până sâmbătă seara. Care sunt zonele afectate

Avertizare de ultimă oră de la ANM. Specialiștii anunță vânt și ploi până sâmbătă seara pentru mai multe zone din România. După o perioadă cu vreme frumoasă, ploile pun, din nou, stăpânire pe zone importante ale țării.

Vremea se schimbă. ANM, avertizare de vânt și ploi până sâmbătă

Toamna frumoasă e gata să plece din România. Meteorologii anunță schimbări radicale de vreme. Începând de mâine și până sâmbătă, în zonele de munte, intră în vigoare o avertizare de vânt și ploi. Mai bine de 24 de ore, precipitațiile vor fi prezente în munți.

Într-un comunicat ANM se anunță schimbarea vremii în aceste zone:

„În intervalul menţionat vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, cu viteze de 60…80 km/h. Pe crestele Carpaţilor Meridionali, rafalele vor depăşi temporar 90 km/h. La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 m, ploile se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare. Local se va depune strat de zăpadă”, arată ANM.

În ultimele săptămâni, vremea în țară a fost una frumoasă. Specialiștii spun că în această perioadă temperaturile au fost peste cele normale.

ANM Anunta ploi in zonele montane
ANM Anunta ploi in zonele montane

Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni

Avertizarea de la ANM de vânt și ploi până sâmbătă seara a fost anunțată încă de zilele trecute.

Săptămâna 26 octombrie – 2 noiembrie 2020 va aduce cu și precipitațiile anunțate de meteorologi. Cel mai probabil, singura zonă afectată de secetă este nordul Moldovei. Din punct de vedere al temperaturilor, vorbim despre o perioadă normală. Termometrele vor indica valori obișnuite pentru intervalul amintit.

Grade mai multe vor fi înregistrate în nordul extrem al României. În rest, nu se iese din tiparul sfârșitului lunii octombrie.

În Bucureşti, în acelaşi interval, vremea se va răci, astfel că temperatura maximă a zilei de vineri se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar minima va fi de 5-7 grade. Maxima termică a zilei de sâmbătă va fi de 11-12 grade, caracterizând o vreme rece pentru sfârşitul lunii octombrie.

Vremea în săptămâna 2-9 noiembrie în România se anunță normală doar când vorbim despre temperaturile medii. În rest, vom avea parte de un proces de răcire. Și precipitațiile vor apărea mai des și vor fi însemnate cantitativ în mai multe zone ale țării. Nordul și nord-vestul țării vor fi afectate cauzate de lipsa precipitațiilor.

În săptămâna 9-16 noiembrie vom avea parte de valori termice normale. Pentru această perioadă a anului vom asista la o răcire și mai mare a temperaturilor. Vestea bună este că vom avea parte de cantități de precipitații normale.

Zăpada își va face apariția pe crestele munților, iar în stațiuni am putea vorbi despre schiat la începutul lunii decembrie.

Urmăriți Impact.ro și pe