Prognoza meteo pentru 26 octombrie – 2 noiembrie. Temperaturi anormale pentru această perioadă. Ce zone sunt vizate

Iancu Andreea 23.10.2020, 14:36
Prognoza meteo pentru 26 octombrie – 2 noiembrie. Temperaturi anormale pentru această perioadă. Ce zone sunt vizate

Chiar dacă în calendar suntem aproape de luna noiembrie, ultima din această toamnă, temperaturile sunt anormale pentru această perioadă din an. Potrivit prognozei meteo pentru intervalul 26 octombrie – 2 noiembrie, vremea se anunță a fi total diferită de cea cu care ne-am obișnuit în mod normal.

Cum va fi vremea în perioada 26 octombrie – 2 noiembrie

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea la finalul lunii octombrie și debutul lunii noiembrie. Astfel, potrivit informațiilor oficiale, temperaturile vor fi unele mai ridicate decât cele așteptate pentru această perioadă din an. În special în zonele estice și sud-estice, prognoza meteo se anunță una cu vreme bună și caldă. Pe de altă parte, nici ploile nu își vor face simțită prezența, în afara regiunilor extracarpatice și cele montane, unde va ploua în cantități obișnuite pentru această perioadă a anului.

În același timp, în intervalul 2 noiembrie – 9 noiembrie, temperaturile medii înregistrate vor fi ușor mai ridicate decât cele normale în regiunile extracarpatice. Totodată, în restul regiunilor, valorile resimțite se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. De asemenea, cantitatea de precipitații va fi în general excedentară, local, în zonele din estul țării. În rest, precipitațiile vor fi în cantități obișnuite pentru această perioadă din an.

Astfel, intervalul prezentat anterior ar putea fi confundat cu ușurință cu primăvara, având în vedere temperaturile plăcute prognozate de către specialiști.

Meteorologii au anunțat vreme neobișnuit de caldă în perioada 26 octombrie - 2 noiembrie foto - Pexels
Meteorologii au anunțat vreme neobișnuit de caldă în perioada 26 octombrie – 2 noiembrie
foto – Pexels

Începând de când vom reveni la temperaturile normale

Vremea va reveni la valorile obișnuite în intervalul 9 noiembrie – 16 noiembrie, când temperatura medie se va situa în jurul celei normale în toate regiunile țării. Ploile se vor remarca în special în zona sud-estică a României.

16 noiembrie – 23 noiembrie va fi o perioadă mai caldă, cu temperaturi mai ridicate în sud-est și valori crescute ale precipitațiilor în zonele de sud-vest. Cu toate acestea, atât cantitățile de precipitații, cât și temperaturile înregistrate sunt normale pentru acest interval de timp. Astfel, în România, prognoza meteo va fi una diferită de cele pe care le așteptau meteorologii în această toamnă, însă aduce vești bune pentru cei care nu se împacă prea bine cu sezonul rece.

Finalul de toamnă se anunță unul cu vreme bună, fără ploi abundente sau temperaturi mult prea scăzute. Românii se vor bucura de un anotimp cald, cu valori anormale pentru această perioadă a anului, semn că încă ne putem bucura de plimbările în natură, fără să fie nevoie de prea multe haine groase.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...