Atac terorist la Viena. Cinci persoane au decedat și alte 17 au fost împușcate. Armata se află pe străzile orașului în acest moment

Iancu Andreea 03.11.2020, 12:26
Atac terorist la Viena. Cinci persoane au decedat și alte 17 au fost împușcate. Armata se află pe străzile orașului în acest moment

Un atac terorist, care a avut loc la Viena, a șocat o lume întreagă. Din păcate, cinci persoane au decedat, iar alte 17 au fost împușcate. Totodată, forțele armate au început să păzească străzile din capitala Austriei.

Atacul terorist din Viena, soldat cu victime

Luni seară vestea că încă un stat european s-a confruntat cu un atac terorist a făcut ca cetățenii să înmărmurească. Se pare că la Viena, mai mulți atacatori au deschis focul asupra oamenilor aflați în centrul capitalei austriece. Aceștia se bucurau de ultimele ore de dinainte de impunerea restricțiilor înainte de reinstaurarea carantinei când au auzit focuri de armă. Cetățenii din Viena au avut la dispoziție orele de dinainte de miezul nopții pentru a se putea plimba pe străzi și a lua loc la terase, însă s-au confruntat cu un incident.

La momentul la care s-a produs atacul, ministrul de Interne a vorbit despre un atac terorist. Ulterior, forțele de ordine au reușit să îl ucidă pe unul dintre atacatori, însă, din păcate, mai mulți cetățeni au fost uciși.

„Credem că sunt mai mulți autori. Sunt mai mulți răniți, probabil și morți. Atacatorii au folosit puști. Atacul este în desfășurare”, a spus ministrul Karl Nehammer.

În urma atacului, doi bărbați și două femei au murit și 17 persoane au fost rănite. Potrivit Ministrului austriac de interne, Karl Nehammer, unul dintre atacatori, cel împușcat de polițiști, ar fi fost un simpatizant al Statului Islamic.

Conform polițiștilor, punctul de plecare al atacurilor ar fi fost sinagoga din centrul orașului. Totuși, nu este sigur dacă teroriștii au vizat lăcașul de cult sau a fost doar o coincidență, având în vedere că sinagoga era închisă.

Viena s-a confruntat cu un atac terorist
Viena s-a confruntat cu un atac terorist

Viena, sub protecție armatei, după atacul terorist

Și cancelarul austriac Sebastian Kurz a vorbit despre atacul terorist, mulțumind forțelor de ordine care s-au ocupat de gestionarea situației.

„Trecem prin momente dificile. Vreau să mulțumesc tuturor serviciilor de urgență care își riscă viața, mai ales astăzi, pentru siguranța noastră. Poliția va lua măsuri decisive împotriva autorilor acestui îngrozitor atac terorist. Nu ne vom lăsa intimidați de terorism și vom lupta cu toate mijloacele, cu hotărâre.” a scris Kurz pe Twitter.

De asemenea, Kurz a anunțat că s-a luat decizia de a implica forțele armate. Astfel, armata a preluat sarcina de a proteja proprietățile din Viena. Totul pentru ca polițiștii să se poată concentra să prindă teroriștii responsabili de atac.

În același timp, Cehia a anunțat că va face controale aspre la frontiera cu Austria, după ce Viena s-a confruntat cu un atac terorist.

„Poliția controlează vehicule și pasageri la posturile de frontieră cu Austria, o măsură preventivă în urma atacului terorist de la Viena”, a anunțat poliția cehă pe Twitter.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...