O tânără care a trecut prin trei atacuri teroriste sângeroase a povestit teroarea pe care a trăit-o. Povestea ei a emoționat pe toată lumea

Ana Anitoiu 29.10.2020, 17:53
O tânără care a trecut prin trei atacuri teroriste sângeroase a povestit teroarea pe care a trăit-o. Povestea ei a emoționat pe toată lumea

O tânără care a trecut prin trei atacuri teroriste sângeroase a povestit teroarea pe care a trăit-o. A reușit să supraviețuiască, dar a rămas cu amintiri cumplite.

Ce a povestit tânăra, de la atacul din Barcelona

Tânăra, Julia Monaco, originară din Melbourne, Australia, își vedea liniștită de cumpărăturile ei, într-un magazin din Barcelona, în august 2017, când a avut loc atacul.

Atunci în vârstă de 26 de ani, Julia Monaco a fost șocată când o furgonetă a intrat în pietonii de pe La Rambla, o stradă în centrul orașului. În urma atacului, au murit peste 10 oameni și au fost peste 100 de răniți.

Ușile magazinului în care se afla Julia Monaco au fost blocate. Oamenii s-au îndepărtat de ferestre și s-au întins la pământ.

În plus, tânăra a povestit cum trecătorii îngroziți se izbeau în geamuri. Loveau cu pumnii și cu picioarele, ca să fie lăsați să intre la adăpost.

O tanara care a trecut prin trei atacuri teroriste a povestit ce a trait
O tanara care a trecut prin trei atacuri teroriste a povestit ce a trait

„Dintr-o dată, am rămas blocaţi în magazin şi confuzia s-a generalizat. În următoarea secundă, am fugit ca să scăpăm cu viaţă, în spatele magazinului, unde ni s-a spus să rămânem la pământ, departe de ferestre.

Nu am văzut camioneta, am văzut doar mulţimea şi poliţia şi ne-am dat seama după cum se purtau oamenii, care probabil au văzut scena, că ceva îngrozitor se întâmplă.

Erau aproximativ 200 de persoane în piaţă. Dintr-o dată toţi au început să ţipe şi s-au întors în fugă. Oamenii de pe stradă se îmbulzeau ca să intre în magazin… Am fost îngroziţi”, a povestit atunci Julia Monaco.

Ea a adăugat că cei mai speriați au fost copiii. Cei mici au intrat în panică atunci când poliția a venit să îi evacueze, pe o uşă laterală.

În ciuda acestui episod tragic, Julia Monaco n-a vrut să părăsească Barcelona numaidecât. ”Nu-i las pe ei, oricine ar fi, să câştige”, a spus ea.

Prin ce alte atacuri teroriste a mai trecut tânăra

În luna iunie, tânăra se afla în metroul din Londra, într-o ieșire cu prietenii ei, atunci când teroriștii islamiști au intrat cu o mașină în pietonii de pe London Bridge. În urma acelui atac terorist, ea și alte persoane au fost închise în metrou.

Apoi, câteva zile mai târziu, când un polițist a fost înjunghiat în fața Catedralei Notre Dame din Paris, Julia Monaco se afla în catedrală, potrivit Daily Mail.

”Aigur că am știut că mama mă va suna și îmi va spune să vin acasă, dar nu cred că am fost speriată să nu mai călătoresc. Voi vedea ceea ce am stabilit să văd în călătoria mea prin Europa”, a spus ea, la acea vreme.

După ce a fost atât de aproape de trei atacuri teroriste, Julia Mnaco, acum în vârstă de 29 de ani, nu a mai făcut declarații pentru presă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...