Preot ortodox, împușcat în propria biserică. Atacurile teroriste continuă în Franța

Andreea Bisinicu 31.10.2020, 20:37
Preot ortodox, împușcat în propria biserică. Atacurile teroriste continuă în Franța

Preot ortodox, împușcat în propria biserică. Atacurile teroriste continuă în Franța. Care este starea de sănătate a omului bisericii și ce s-a îmtâmplat cu atacatorul acestuia.

Un preot ortodox din Franța a fost împușcat în propria biserică

Un atac terorist a avut loc la Lyon, cu puțin timp în urmă. Un preot ortodox a fost prins într-un schimb de focuri, într-o biserică ortodoxă din Lyon.

Preotul se numește Nicolas K. și are vârsta de 52 de ani. Acesta a fost împușcat chiar în interiorul bisericii, cu o pușcă cu teavă tăiată. După ce au fost trase mai multe gloanțe, se pare că atacatorul a fugit de la locul faptei. Polițiștii îl caută chiar în aceste momente pe atacator, un bărbat în vârstă de aproximativ 40 ani.

La ora 16:00, sâmbătă, 31 octombrie, un preot ortodox de 52 de ani, a fost împușcat și rănit în fața Bisericii Buna Vestire, situată în districtul Jean-Macé (arondismentul 7 din Lyon), în timp ce el a închis clădirea.

Preotul ortodox este căsătorit și este tatăl a trei copii. Acesta a fost împușcat în abdomen, dar, din fericire, nu a avut răni mortale.

Tragicul eveniment a avut loc după atacul cu cuţitul la o bazilică din Nisa şi arestarea unui bărbat înarmat cu un cuţit la Lyon, joi, declară o sursă din cadrul poliţiei pentru Le Figaro.

Ce măsuri au fost luate la biserica din Lyon

Deocamdată, nu se știe nimic despre autorul împușcăturilor. Zona împușcării a fost înconjurată de poliție, iar preotul a fost transportat de urgență la cel mai apropiat spital.
„Se desfășoară un eveniment în apropierea sectorului Jean-Macé, în arondismentul 7 din Lyon. Forțele de securitate și ajutorare sunt acolo. Evitați zona și urmați instrucțiunile autorităților ”,a declarat Ministerul de Interne pe Twitter.
Viaţa preotului, care era conştient la sosirea salvatorilor, este în pericol. O celulă de criză a fost înfiinţată la Ministerul francez de Interne, care urmăreşte evoluţia cazului.

Premierul Jean Castex, care se afla la Rouen, la Saint-Etienne du Rouvray, s-a întors de urgență la Paris. Pentru moment, pista unui nou atac terorist nu era stabilită. O sursă apropiată dosarului a declarat pentru Le Figaro că ar putea fi vorba despre un diferend între preot şi un laic care l-a agresat.

Atac terorist la Catedrala Notre Dame din Nisa

După ce, în urmă cu mai bine de un an, Catedrala Notre Dame din Paris a ars într-un incendiu devastator, joi, pe 29 octombrie, cea din Nisa a avut parte de un incident îngrozitor. Potrivit celor mai recente informații, un atac terorist a avut loc la Catedrala Notre Dame din Nisa.

Din păcate, incidentul a dus la moartea a trei persoane, care se aflau în interiorul și în apropierea Catedralei Notre Dame din Nisa.

În cea mai mare biserică romano-catolică din oraș tocmai începuse slujba, când atacatorul a intrat în încăpere. Acesta avea asupra sa un cuțit, cu care a înjunghiat mai mulți oameni.

Joi, 29 octombrie, a avut loc un atac terorist la Catedrala Notre Dame din Nisa
Joi, 29 octombrie, a avut loc un atac terorist la Catedrala Notre Dame din Nisa

Astfel, suspectul ar fi rănit mortal două persoane și a rănit o a treia, care a decedat ulterior. Conform celor mai recente informații, victimele ar fi două femei și un bărbat.

După incident, polițiștii au înconjurat perimetrul și chiar au reușit să îl prindă pe bărbat. Acesta a fost împușcat și transportat ulterior la spital, unde a continuat să strige “Allah Akbar!”. Pe de altă parte, autoritățile au demarat rapid o anchetă, iar ministrul de Interne, primarul orașului și președintele Macron au luat atitudine.

”După ce am discutat cu Christian Estrosi la telefon, am prezidat o reuniune de criză la Ministerul de Interne”, a anunţat pe Twitter ministrul francez de Interne Gérald Darmanin.

Urmăriți Impact.ro și pe