Român stabilit în Nisa, detalii înfiorătoare despre atacul terorist de joi: Criminalul efectiv a intrat în biserică și a atacat, strigând clasicul „Allah Akbar”

Iancu Andreea / 29.10.2020, 17:16
Român stabilit în Nisa, detalii înfiorătoare despre atacul terorist de joi: Criminalul efectiv a intrat în biserică și a atacat, strigând clasicul „Allah Akbar”

Catedrala Notre Dame din Nisa a fost lovită de un atac terorist, joi, 29 octombrie. Tragedia a dus la moartea a trei persoane, orașul fiind înmărmurit de groază în urma incidentului. Stabilit în Nisa, un român a povestit în detaliu clipele de groază prin care trec locuitorii din Nisa, după teribilul eveniment.

Atac terorist la Catedrala Notre Dame din Nisa

Cele două construcții emblematice ale Franței, Catedralele Notre Dame din Paris și Nisa par urmărite de ghinion. După ce în urmă cu mai bine de un an Catedrala Notre Dame din Paris a ars într-un incendiu devastator, astăzi, cea din Nisa a avut parte de un incident îngrozitor. Potrivit celor mai recente informații, un atac terorist a avut loc la Catedrala Notre Dame din Nisa. Din păcate, incidentul a dus la moartea a trei persoane, care se aflau în interiorul și în apropierea Catedralei Notre Dames din Nisa.

În cea mai mare biserică romano-catolică din oraș tocmai începuse slujba, când atacatorul a intrat în încăpere. Acesta avea asupra sa un cuțit, cu care a și înjunghiat mai mulți oameni. Astfel, suspectul ar fi rănit mortal două persoane și a rănit o a treia, care a decedat ulterior. Conform celor mai recente informații, victimele ar fi două femei și un bărbat.

După incident, polițiștii au înconjurat perimetrul și chiar au reușit să îl prindă pe bărbat. Acesta a fost împușcat și transportat ulterior la spital, unde a continuat să strige “Allah Akbar!”. Pe de altă parte, autoritățile au demarat rapid o anchetă, iar ministrul de Interne, primarul orașului și președintele Macron au luat atitudine.

”După ce am discutat cu Christian Estrosi la telefon, am prezidat o reuniune de criză la Ministerul de Interne”, a anunţat pe Twitter ministrul francez de Interne Gérald Darmanin.

Și primarul orașului Nisa, Christian Estrosi s-a dus la faţa locului, unde a fost așteptat inclusiv președintele Macron.

”Confirm că totul sugerează un atentat terorist la Bazilica Notre-Dame”, a anunţat tot pe Twitter primarul oraşului.

Francezii sunt șocați în urma atacului terorist de la Catedrala Notre Dame din Nisa
Francezii sunt șocați în urma atacului terorist de la Catedrala Notre Dame din Nisa

Povestea unui român stabilit în Nisa, despre evenimentul sângeros de la Catedrala Notre Dame

În timp ce întreaga lume privește cu teamă și speranță către Franța, cetățenii din Nisa sunt înmărmuriți. Printre ei se află și un român, originar din Sibiu. Medicul stomatolog, stabilit în Nisa, a vorbit despre atacul terorist de la Catedrala Notre Dame, relatând incidentul prin prisma sa.

Întâmplarea a făcut ca acesta să lucreaze în apropiere de locul în care s-a produs tragedia, la doar 200 de metri distanță de celebra catedrală. Astfel, Leonard Bozdoghina a povestit pentru Ora de Sibiu cum s-au văzut evenimentele de la fereastra cabinetului său medical.

„Lumea este foarte speriată. Eu am aflat de la o pacientă, m-a sunat de dimineață ca să anuleze programarea și mi-a zis ce s-a întâmplat. Trecusem pe acolo chiar cu câteva minute înainte, merg pe acolo zilnic. Din ce am auzit și se vorbește aici, criminalul efectiv a intrat în biserică și a atacat, strigând clasicul „Allah Akbar”. Toată zona este blocată, nu se poate circula nici pe străzile adiacente, oamenii sunt bulversați și tuturor le este frică.”, a declarat Leonard Bozdoghina.

Orașul Nisa a mai fost în trecut teatrul unui atac terorist. În data de 14 iulie 2016, de Ziua Națională a Franței, un atac cu camionul a dus la decesul a 86 de persoane.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI