Arafat, semnal de alarmă: “Cred că vom avea probleme serioase”. Ce trebuie să afle imediat românii

Diana Radu 26.06.2020, 09:01
Arafat, semnal de alarmă: “Cred că vom avea probleme serioase”. Ce trebuie să afle imediat românii

Raed Arafat este îngrijorat de creșterea alarmantă a numărului de cazuri noi de infectare cu coronavirus raportate pe teritoriul României. În acest context, șefu DSU face apel la români să respecte în continuare regulile de prevenție. În caz contrar acesta vorbește despre probleme serioase.

Raed Arafat, despre gestionarea pandemiei: „Cred că vom avea probleme serioase”

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) avertizează că există riscul ca oricând să ne trezim că nu mai sunt locuri în spital pentru bolnavii de coronavirus, în condițiile în care zilnic se internează 2-3 pacienți la terapie intensivă.

Arafat a vorbit și despre pacienții asimtopmatici, care potrivit lui ar trebui să rămână internați în spital pentru a-i ține sub observație. „Dacă dăm individului dreptul de a spune „eu nu vreau să rămân în spital chiar dacă știu că sunt simptomatic și pot să transmit”, dacă nu mai putem să îl controlăm într-un fel, să îi spunem că rămâne acasă …aici e similară treaba cu un avion cu pasageri și le cerem să voteze cum vor să fie pilotat avionul și dacă vor să nu mai poarte centură de siguranță”, a spus Raed Arafat la Antena 3.

arafat, probleme serioase, pandemie
Raed Arafat, despre gestionarea pandemiei: „Cred că vom avea probleme serioase”

De asemenea, în contextul în care alte 460 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, Arafat consideră că cel mai important lucru este respectarea regulilor de prevenție de către cetățeni.

„Cea mai bună soluție rămâne soluția de prevenire a răspândirii. Dacă individul nu înțelege acest lucru și nu respectă regulile riscul este să crească numărul cazurilor și mai mult…Cred că vom avea probleme serioase în gestionarea problemei mai departe, dar nu vreau să mă pronunț anterior. Vreau să vedem ce zice Curtea Constituțională exact, ce interpretări au juriștii și ce ce soluții vin”, a mai spus Arafat.

Bilanțul persoanelor infectate cu covid pe teritoriul României a ajuns la 25.286. Totodată, s-au înregistrat 10 decese, numărul total fiind de 1.565. De asemenea CCR a decis că Parlamentul nu poate decide asupra Hotărârii privind instaurarea sau prelungirea stării de alertă.
Urmăriți Impact.ro și pe