Ce se va întâmpla în mijloacele de transport în comun din toată România. Decizia lui Raed Arafat

Ce se va întâmpla în mijloacele de transport

Raed Arafat a vorbit sâmbătă despre mai multe controale stricte ce se vor efectua în mijloacele de transport în comun. Totul deoarece în ultimul timp au fost văzute mai multe persoane care nu respectă măsurile impuse de autorități cu privire la prevenirea răspândirii a noului tip de virus.

Decizia lui Raed Arafat cu privire la transportul în comun!

Șeful DSU a vorbit de curând despre efectuarea unor controale serioase ce vor avea loc în mijloacele de transport în comun. Potrivit informațiilor, controalele se vor face pentru a se verifica dacă sunt respectate măsurile de distanțare socială impuse de autorități. Raed Arafat susține că în astfel de mijloace de transport în comun masca de protecție nu există sau nu este purtată corespunzător, iar oamenii nu au curajul să spună cuiva să coboare dacă nu poartă mască.

„În transportul în comun să nu poarte mască? Am văzut și asta. Treci pe lângă mijloacele de transport în comun și vezi oameni care nu poartă mască. Nimeni nu îndrăznește să le zică „De ce nu porți mască?”. Și acolo vor fi controale.

Vor începe controale mai serioase. Pentru că noi am ridicat problema astfel: În mijloacele de transport în comun nu trebuie să urce cineva care nu poartă mască. Dar vedem că șoferul autobuzului, troleibuzului, nu are curaj să spună cuiva „Coboară din autobuz pentru că nu ai mască!”. Nu are curajul să i-o zică. Și atunci oamenii urcă. Sau dacă poartă ceva, după ce urcă în autobuz o scoate de pe față, sau lasă sub nas, sau lasă pe bărbie. Am văzut văzut unii care poartă masca la bărbie, cu gura și nasul libere. Oamenii trebuie să poarte mască sau ceva să-i acopere nasul și gura”, a spus Raed Arafat, potrivit digi24.ro.

Ce se va întâmpla în mijloacele de transport

Raed Arafat, sursă foto: ziarmm.ro

Controale la terase, cluburi și magazine

Pe lângă controalele masive care se vor efectua în mijloacele de transport în comun, șeful DSU a vorbit și despre mai multe verificări în locurile publice. Deoarece suntem încă într-o perioadă dificilă din cauza pandemiei, Raed Arafat a declarat că măsurile de protecție nu se aplică nici la terase, cluburi sau magazine. În ultimele zile numărul de infecții a crescut, iar oamenii nu păstrează în mare parte distanțarea socială, chiar dacă locurile publice au niște reguli clare.

„Acum sunt zile cruciale, pentru că vedem că totuşi este o creştere. Weekend-urile au devenit cu mai mare risc pentru că vedem că oamenii merg la cluburi deschise, dar, totuşi, contactul acolo se vede că este foarte apropiat. Am primit poze – terase care trebuiau să aibă patru persoane de la aceeaşi familie la masă şi unde se văd mai mulţi şi se vede clar că nu sunt din aceeaşi familie, se vede că sunt persoane diferite care stau la aceeaşi masă. O să înceapă controale foarte serioase. Nu numai la terase, în mai multe locuri. Ştiu că s-a dispus, la nivelul ministerului, pe linia ordinii publice, să se intensifice controale la modul serios: terase, retaileri, deci magazine care trebuie să aibă triaj la intrare, dacă îl fac sau nu. Deci, vor începe în această perioadă astfel de controale, pentru că nu mai merge. Trebuie să fim foarte atenţi la ce se întâmplă”, a mai adăugat Raed Arafat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI