Apare o nouă materie în școlile din România. Ce vor studia elevii începând cu anul viitor

Badea Violeta 04.05.2022, 18:34
Apare o nouă materie în școlile din România. Ce vor studia elevii începând cu anul viitor

Anunț important pentru elevii din România. O nouă materie va fi studiată în școli începând cu anul şcolar 2023-2024. Decizia a fost luată la iniţiativa deputatului liberal, Marilen Gabriel Pirtea. Proiectul de lege privind introducerea noii discipline a fost votat astăzi, 4 mai, în Camera Deputaților. Iată ce vor studia elevii de liceu!

Ce disciplină urmează să apară în școlile din România

Elevii din țara noastră vor studia o nouă materie, denumită „Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România”. Proiectul de lege aparține liberalului Marilen Gabriel Pirtea și a fost votat astăzi, 4 mai. Astfel, noua disciplină va fi în programa școlară începând cu anul şcolar 2023-2024.

„După mai bine de treizeci de ani de la Revoluţia Română din 1989, devine absolut necesar ca elevii să beneficieze de o disciplină înscrisă în ciclul liceal, prin care să fie evocate schimbările de regim produse în decembrie 1989, datorate curajului iniţial al timişorenilor eroi care au pornit Revoluţia ca mişcare socială şi politică”, a anunțat prim-vicepreşedintele PNL Timiş, deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea, într-un comunicat.

O noua disciplina apare in scolile din Romania
O noua disciplina apare in scolile din Romania

Proiectul privind noua disciplină şcolară a trecut fără mari emoții de Camera Deputaților

Disciplina propusă de Marilen Gabriel Pirtea a fost aprobată de Camera Deputaților cu majoritate de voturi. Acest proiect a primit nu mai puțin de 215 voturi pentru, 17 împotrivă şi 44 de abţineri.

„Noţiunile, informaţiile şi mărturiile obiective despre istoria noastră recentă sunt de neînlocuit pentru formarea completă a elevilor, viitori cetăţeni conştienţi de etapele semnificative care au fondat destinul democratic al României”, a precizat Marilen Gabriel Pirtea.

Politicianul a mai ținut să precizeze că această nouă materie ce urmează să fie studiată din 2023 le va oferi elevilor din țara noastră un set de conţinuturi didactice orientate cu precădere către cel mai important moment revoluţionar al istoriei noastre recente.

„Ca deputat, cadru universitar şi timişorean, sunt deosebit de onorat pentru întrunirea unei majorităţi a voturilor în Camera Deputaţilor, favorabile pentru introducerea acestei discipline.

Noua disciplină Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România, astăzi legiferată şi trimisă Senatului, răspunde unei necesităţi obiective, aceea de a le oferi tinerilor instrumentele utile pentru educaţia lor civică, respectiv un set de conţinuturi didactice orientate cu precădere către cel mai important moment revoluţionar al istoriei noastre recente.

Noţiunile, informaţiile şi mărturiile obiective despre istoria noastră recentă sunt de neînlocuit pentru formarea completă a elevilor, viitori cetăţeni conştienţi de etapele semnificative care au fondat destinul democratic al României”, a mai transmis Marilen Gabriel Pirtea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...