Anunțul făcut de ministrul Sănătății. Ce se întâmplă cu salariile medicilor în decembrie?

Diana Radu 12.11.2019, 11:22
Anunțul făcut de ministrul Sănătății. Ce se întâmplă cu salariile medicilor în decembrie?

Ministrul Sănătății, Victor Costache a anunțat azi, 12 noiembrie că toate cadrele medicale își vor primi drepturile salariale conform muncii prestate. Anunțul vine după ce ministrul Sănătății a avut o discuție în ceea ce privește rectificarea bugetară cu premierul Ludovic Orban și ministrul Finanțelor.

Ministrul Sănătăţii: ”Cadrele medicale vor primi drepturile salariale conform muncii prestate”

Cadrele medicale își vor primi salariile la timp, promite ministrul Sănătății
Cadrele medicale își vor primi salariile la timp, promite ministrul Sănătății

Victor Costache, ministrul Sănătăţii, a dat asigurări că medicii vor primi la timp drepturile salariale aferente lunii decembrie. Potrivit acestuia, „cadrele medicale vor primi drepturile salariale conform muncii prestate şi a prevederilor legale”.

”Am avut o primă întâlnire cu ministrul Finanţelor Publice, în prezenţa premierului Ludovic Orban şi a vicepremierului Raluca Turcan, în care am discutat despre necesitatea unei rectificări bugetare pozitive pentru plata salariilor şi suplimentarea fondurilor Sănătăţii, astfel încât să nu existe discontinuităţi în derularea programelor şi proiectelor existente, precum şi în plata salariilor”, a declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache, printr-un comunicat de presă.

Anunțul ministrului Sănătății vine în contextul în care, Ludovic Orban a declarat la finalul săptămânii trecute că nu sunt bani suficienţi nici pentru programele de sănătate şi nici pentru bugetul CNAS. Drept urmare, medicii din Sindicatul Promedica i-au transmis premierului Ludovic Orban o scrisoare deschisă în care anunţă că vor ieşi în stradă şi vor protesta în cazul în care Guvernul va reduce sau chiar opri salariile angajaţilor din Sănătate.

„Rezultatul la rectificare va fi o evaluare a necesităţilor care vor fi identificate de domnul ministru împreună cu echipa sa. Încă nu vă putem spune o cifră. Cert este că nu sunt bani suficienţi pentru a încheia anul nici pe programe de sănătate, nici în ceea ce priveşte bugetul Casei. Şi aşa, evident, nu sunt bani de salarii”, spunea Orban.

Urmăriți Impact.ro și pe