Acuzații grave despre Victor Costache, medicul propus la Ministerul Sănătății. Este cercetat pentru ucidere din culpă  

Diana Radu 25.10.2019, 16:05
Acuzații grave despre Victor Costache, medicul propus la Ministerul Sănătății. Este cercetat pentru ucidere din culpă  

Victor Costache, medicul care este propus în Guvernul Orban pentru a ocupa funcția de ministru al Sănătății este implicat într-un dosar deschis la Parchetul Alba, în care este acuzat pentru ucidere. Acuzațiile vine de la un preot care susține că chirurgul cardiac i-ar fi ucis soția acum doi ani, din neglijență.

Preotul Tudorică Mihalache spune că omul care a fost propus pentru fotoliul de ministru al Sănătății i-a băgat soția în mormânt. Soția preotului, Elisabeta, a murit în februarie 2017, după o intervenție pentru stenoză de valvă aortică realizată de chirurgul cardiac Victor Costache, la Clinica Polisano din Sibiu.

“Omul ăsta, după operație, a plecat și nu l-am mai văzut decât după o săptămână”, povestește văduvul, care apoi a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba.

Victor Costache este acuzat de un preot că i-ar fi ucis soția din neglijență

Victor Costache este cercetat pentru ucidere din culpa
Victor Costache este cercetat pentru ucidere din culpa

Canditatul pentru fotoliul de ministru al Sănătății este acuzat de către preotul Tudorică Mihalache că i-a supus soția unei intervenții chirurcicale, care nu era nesară. În urma oprației, femeia în vârstă de 64 de ani și-a pirdut viața.

”Avea cultul banului. A spus: hai să te operez, în trei zile vei fi acasă… Și nu a fost deloc așa. Operația i-a declanșat o aritmie pe care înainte n-o avea și de la asta a murit. Soția mea nu a fost o găină, ea fost un om. Ea a împodobit, pur și simplu, viața mea și a copiilor mei”, a spus preotul.

Bărbatul spune că soției i s-a făcut rău într-o noapte, la o săptămână după operație: “La 3 dimineața a chemat asistenta, a spus că îi este rău, a rugat-o să cheme un medic. Nu au chemat pe nimeni. A recunoscut în cele din urmă asistenta, deși mințise inițial… La 5.40 au găsit-o moartă în salon. Nimeni n-a auzit aparatele, toți dormeau”, acuză bărbatul.

“La 7 dimineța m-a chemat doctorul Costache, a spus: am avut niște probleme cu soția…”, adaugă preotul.

Urmăriți Impact.ro și pe