Anunț important pentru toți utilizatorii de telefoane Samsung. Gigantul sud-coreean a făcut acum anunțul

Stan Filon 05.04.2022, 23:13
Anunț important pentru toți utilizatorii de telefoane Samsung. Gigantul sud-coreean a făcut acum anunțul

Compania Samsung se adaptează și ea la nevoile clienților, după ce Apple a făcut același lucru. Astfel, utilizatorii de telefoane Samsung își vor putea acum repara singuri telefoanele, în confortul propriilor lor locuințe, după ce gigantul a încheiat un parteneriat cu compania iFixit. Aceștia vor primi piesele de schimb, ustensilele necesare și vor primi și instrucțiuni.

Anunț important pentru toți utilizatorii de telefoane Samsung

Orice client Samsung din America își va putea repara singur telefonul stricat, după ce compania a încheiat un parteneriat cu compania iFixit. Trebuit menționat faptul că doar posesorii de telefoane din gama Galaxy S20 sau Galaxy S21, precum şi ai tabletelor Galaxy Tab S7+ vor avea posibilitatea să-şi repare singuri dispozitivele.

iFixit va furniza unelte şi ghiduri, în timp ce Samsung va oferi acces la ansamblurile de componente originale ale afişajului (cu baterii integrate), sticla din spate şi porturile de încărcare, dar în viitor vor fi incluse în program mai multe categorii de componente, precum şi dispozitive suplimentare, așadar vor putea fi făcute acasă din ce în ce mai multe reparații.

Utilizatorii de telefoane Samsung isi vor putea repara singuri telefoanele
Utilizatorii de telefoane Samsung isi vor putea repara singuri telefoanele

„Oferim ghiduri despre modul de reparare”

Piesele defecte vor putea fi trimise către Samsung, care promite o „reciclare responsabilă”. Prin această măsură, se urmărește asigurarea „mai multor modalităţi pentru consumatori de a prelungi durata de viaţă a produselor noastre cu experienţe de îngrijire premium”, după cum susține Ramon Gregory, vicepreşedinte al departamentului de asistenţă pentru clienţi de la Samsung Electronics America.

„Suntem încântaţi să colaborăm cu Samsung pentru a-i ajuta să dezvolte o soluţie pentru piesele pe care utilizatorul le poate schimba singur şi să oferim ghiduri despre modul de reparare”, a declarat Kyle Wiens, CEO al iFixit. „De fiecare dată când reparaţi un dispozitiv, ajutaţi planeta”.

Demersul celor de la Samsng este valabil momentan doar în statele Unite ale Americii, însă dacă va avea succes s-ar putea răspândi în mai multe țări ale lumii. Decizia sud-coreenilor de la Samsung vine după ce Apple a anunțat același lucru, anul trecut. Utilizatorii Aple din America își pot repara deja telefoanele iPhone, dar și computerele Mac acasă, de la începutul anului 2022, prin programul Self Service Repair.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...