Anunț important pentru clienții HBO. Ce se întâmplă cu filmele și serialele platformei

Andra Daoud 05.07.2022, 21:03
Anunț important pentru clienții HBO. Ce se întâmplă cu filmele și serialele platformei

HBO anunță schimbări importante în ceea ce privește conținutul de pe platformă, iar veștile nu sunt tocmai bune pentru clienții care au abonament. Gigantul a anunțat ce se întâmplă cu producțiile originale la nivelul Europei. Sunt vizate și producții care erau deja încărcate pe platformă. Ce trebuie să știe toți cei care au abonament.

Schimbare importantă pe platforma HBO

HBO s-a relansat în țara noastră în urmă cu ceva timp, când a devenit accesibilă platforma HBO Max. Acum, reprezentanții serviciului de streaming au luat o decizie radicală, care nu va fi pe placul clienților. HBO Max a anunțat că oprește producția de conținut original la nivelul mai multor țări din Europa, printre care și România. În acest context, va fi eliminat de pe platformă și o parte din conținutul original deja existent.

Măsura vizează mai multe țări nordice (Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda), dar și țări din Europa Centrală, Țările de Jos și Turcia. Doar două țări nu se supun măsurii, Spania și Franța, dar în aceste țări nici măcar nu s-a lansat varianta HBO Max a platformei. În România, încă de săptămâna trecută au dispărut de pe platformă câteva producții originale. Este vorba despre serialele românești Ruxx și Hackerville, un sezon din serialul Umbre, dar și talent show-ul One True Singer.

Anunt important pentru clientii HBO. Ce se intampla cu filmele si serialele platformei
Mai multe productii originale, printre care si One True Singer, au disparut de pe HBO Max

Se fac restructurări, în vederea reducerii costurilor

Reprezentanții seviciului au anunțat că urmează restructurări și că Warner Bros., care deține HBO Max, vizează reducerea costurilor cu 3 miliarde de dolari, în primii doi ani de după fuziunea celor două companii, potrivit paginademedia.ro.

„Pe măsură ce continuăm să lucrăm la integrarea HBO Max şi Discovery+ într-un singur serviciu de streaming global, care să prezinte amplitudinea conţinutului din Warner Bros. Discovery, revizuim propunerea noastră actuală de conţinut pentru serviciile existente.

Ca parte a acestui proces, am decis să eliminăm o cantitate limitată de programe originale de pe HBO Max, precum şi să încetăm eforturile noastre de noi programe pentru HBO Max în ţările nordice şi Europa Centrală.

De asemenea, am încetat dezvoltarea în teritoriile mai noi, precum Ţărilor de Jos şi Turcia.“, a declarat un purtător de cuvânt al Warner Bros. pentru Variety.

Gigantul media nu a explicat de ce a luat decizia de a elimina o parte din conținutul original, însă se presupune că este o măsură economică și strategică, în egală măsură. Warner Bros. își propune să găsească noi oportunități de licențiere, astfel încât producțiile originale să poate fi valorificate mai bine, prin vânzarea către alte platforme.

Urmăriți Impact.ro și pe