Reacția Elenei Udrea după ce ANAF a scos la vânzare mai multe bunuri care i-au aparținut: ”România s-a promovat pe banii mei”

Mihnea Tălău 11.10.2022, 20:35
Reacția Elenei Udrea după ce ANAF a scos la vânzare mai multe bunuri care i-au aparținut: ”România s-a promovat pe banii mei”

ANAF a anunțat că scoate la vânzare mai multe bunuri care i-au aparținut Elenei Udrea, pentru recuperare unor prejudicii. Fosta ”Blondă de la Cotroceni”, a reacționat acuzând faptul că ”stă abuziv în pușcărie de 6 luni” și în plus este pusă să și plătească 8 milioane de lei.

Udrea consideră că România s-a promovat ”pe banii ei”

Din spatele gratiilor, de la Penitenciarul Târgșor, Elena Udrea, și-a precizat poziția prin intermediul unui mesaj, afirmând că : ”România s-a promovat pe banii mei”.

„Referitor la stirea privind vanzarea bunurilor ce imi apartin, pentru a acoperi “prejudiciul” din Gala Bute, spun ce-am spus si ieri in fata Instantei: nu doar ca stau abuziv in puscarie de 6 luni, dar tot abuziv sunt pusa sa platesc 8 milioane de lei, contravaloarea promovarii României la gala de box cand a boxat Lucian Bute in 2011 la Bucuresti.

Promovarea a avut loc, brandul turistic a fost promovat si a fost vazut de aproape 200 de milioane de spectatori si telespectatori in direct si in reluare, pe televiziuni naționale si internationale cum ar fi Eurosport, Euronews, CNN. A fost cel mai mare eveniment sportiv organizat vreodata in Romania si cea mai mare actiune de promovare a țării, si eu sunt pusa acum sa plătesc contravaloarea acestei promovări, fără sa fiu vinovata de ceva anume.

Deci putem spune ca Romania s-a promovat pe banii mei. E ca si cum ai pune un ministru al transporturilor sa plateasca un pod care s-a facut, de care se bucura toata tara, pe el trec masini, dar pentru ca o justitie absurda zice ca ministrul nu ar fi supravegheat suficient pe cei de la CNAIR care au facut licitatia pentru construirea podului, si desi nimeni de la CNAIR nu este acuzat de nimic, totuși, ministrul este pus sa plateasca podul din banii lui. Ce sa zic: “să tot faci lucruri pentru țara asta”!”, se arată în mesajul Elenei Udrea.

Bunurile Elenei Udrea, scoase la vânzare de ANAF

Stupoare la ANAF. Care a fost cea mai mare diferență descoperită între veniturile declarate și cele estimate

Concret, ANAF scoate la vânzare bunuri care i-au aparținut Elenei Udrea, pentru recuperare prejudiciului din dosarul penal Gala Bute. Este vorba despre un Mercedes vechi de 17 ani, un Fiat 500 de 10 ani, precum şi de șase terenuri situate în apropierea lacului Străuleşti. Respectivele terenuri sunt listate pentru suma de 800 de mii de euro, preţ care include TVA.

Prejudiciul total adus de Udrea, Autorităţii Naţionale de Turism, este estimat la 8,117 milioane de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...