Mașinile și terenurile Elenei Udrea, scoase la vânzare de ANAF. Cu câți bani se vând autoturismele

Stan Filon 11.10.2022, 10:30
Mașinile și terenurile Elenei Udrea, scoase la vânzare de ANAF. Cu câți bani se vând autoturismele

Problemele Elenei Udrea încă nu s-au terminat, deși fostul ministru a fost trimis după gratii, în urma unei condamnări la 6 ani de detenție, în dosarul Gala Bute. ANAF-ul îi scoate acum bunurile la vânzare, pentru recuperarea unor prejudicii. Astfel, fostul ministru ar putea rămâne fără două autoturisme, dar și fără câteva terenuri. În plus, este judecată și în alte două dosare penale.

Mașinile și terenurile Elenei Udrea, scoase la vânzare de ANAF

Așadar, ANAF scoate la vânzare bunuri care i-au aparținut Elenei Udrea, pentru recuperare unor prejudicii. Potrivit profit.ro, inspectorii vor să vândă un Mercedes vechi de 17 ani şi un Fiat 500 de 10 ani, precum şi de mai multe terenuri situate în apropierea lacului Străuleşti.

Sumele solicitate pentru autoturisme par a fi destul de mari. Fiscul vrea 7.158 euro pentru Fiat 500 şi 7.685 euro pentru Mercedes Benz S500. Cea mai mare parte a banilor ar trebui să vină însă de pe urma vânzării a nu mai puțin de șase terenuri situate lângă lacul Străulești. ANAF scoate la vânzare terenurile Elenei Udrea pentru suma de 800 de mii de euro, preţ care include TVA.

Masinile si terenurile Elenei Udrea, scoase la vanzare de ANAF
Masinile si terenurile Elenei Udrea, scoase la vanzare de ANAF

A fost condamnată șa 6 ani de detenție, în dosarul Gala Bute

În prezent, Elena Udrea execută o pedeapsă de şase de închisoare în dosarul Gala Bute, după ce instanța a condamnat-o în dosarul Gala Bute în luna martie 2017. Blonda de la Cotroceni a fost găsită vinovată de luare de mită şi abuz în serviciu, fiind achitată pentru tentativa de folosire de declaraţii false sau incomplete. Mai exact, faptele pentru care a fost condamnată au fost săvârșite în perioada 2010-2012 și are legătură cu administrarea fondurilor publice de către Ministerului Dezvoltării și Ministerul Economiei.

Procurorii au acuzat-o pe Elena Udrea că le-a cerut subordonaților din Ministerul Dezvoltării să găsească soluții pentru finanțarea galei de box, „urmărind obţinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute”, spun procurorii DNA şi judecătorii care au pronunţat verdictul final.

Magistraţii precizează că „sumele de bani obținute de Udrea au intrat fie nemijlocit în patrimoniul ei (în numerar ori prin plata unor bunuri și servicii), fie în patrimoniul unor persoane indicate de ea (Organizația București a unui partid și Rudel Obreja)”. Udrea a fost acuzată și condamnată pentru 3 infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Udrea are probleme cu legea și după gratii

Elena Udrea are în acest moment două dosare în desfăşurare în instanţele din România: Este judecată în dosarul „Hidroelectrica”, aflat la Curtea de Apel Bucureşti, în care a fost trimisă în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor, alături de jurnalistul Dan Andronic, acuzat de mărturie mincinoasă. Ar fi încasat 5 milioane de dolari de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu pentru a interveni la Ministerului Economiei şi Hidroelectrica în vederea păstrării condițiilor unor contracte deja existente.

Celălalt dosar în care este implicată Elena Udrea privește finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu din 2009. În primă instanţă, Udrea a primit o condamnare de opt ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită şi spălare a banilor, iar procesul se judecă în faza de apel la Instanţa supremă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...