Amintiri dureroase la ultima apariție în public a Corneliei Catanga. Cântăreaţa, aruncată sub pat imediat după naştere

Iancu Andreea, Alexandru Teodorescu 26.03.2021, 14:30
Amintiri dureroase la ultima apariție în public a Corneliei Catanga. Cântăreaţa, aruncată sub pat imediat după naştere

Ultima apariție în public a Corneliei Catanga a dezvăluit o dramă pe care artista a păstrat-o în secret zeci de ani. Deși avea o carieră uluitoare, fiind considerată de mulți o emblemă a muzicii lăutărești, artista a trăit o viață marcată de momente triste. Mai mult, în ultima perioadă a existenței sale, „Regina muzicii lăutărești” s-a confruntat cu o sărăcie greu de imaginat după ani întregi petrecuți pe scenă.

Artista, răspusă de Covid-19, se confrunta cu mai multe probleme de sănătate

Durere fără margini pentru lumea muzicii de petrecere, după ce Cornelia Catanga s-a stins din viață. Artista a trecut în neființă în această dimineață, la Spitalul Universitar, la vârsta de 63 de ani, după ce fusese diagnosticată cu Covid-19. Deși medicii s-au străduit să facă tot ceea ce le-a stat în putință pentru a o salva, încercând să o intubeze pentru a combate problemele de respirație cu care se confrunta, organismul artistei nu a mai rezistat și cele două stopuri cardio-respiratoare i-au fost fatale. Din păcate, artista se lupta de mai multe zile cu boala, alegând să se trateze acasă cu ivermectină și a ajuns în grija specialiștilor abia când starea ei se înrăutățise.

Din păcate, Cornelia a stat acasă şi a luat şi ivermectină, din câte am înţeles. Nea Aurel spunea că el nu crede în această boală, că nu crede în Covid. Mereu eu îi spuneam să nu mai gândească aşa…Este cumplit ce s-a întâmplat, a povestit jurnalista Mara Bănică, care de altfel a și făcut anunțul tragic al morții artistei pe contul său de Facebook.

Deși era infectată cu Covid-19, cauza morții Corneliei Catanga a fost un stop cardio-respirator. Pe de altă parte, regretata artistă se confrunta cu probleme de sănătate mai vechi. Aceasta suferise un infarct în urmă cu doi ani, în 2019, tot atunci fiindu-i montat și un stent. Problemele personale i-ar fi ajuns la inimă cântăreței, care o perioadă de timp s-a luptat inclusiv cu depresia. Dincolo de certurile cu partenerul său de viață, Aurel Pădureanu, Catanga ajunsese la sapă de lemn. Cuplul se mutase cu chirie după ce banca luase vila din Chitila, iar pandemia a accentuat și mai mult gaura din bugetul familiei. Printre problemele de sănătate se număra inclusiv una legată de vedere, cântăreața luptându-se cu dificultăți încă din copilărie, pe care a încercat să le corecteze prin mai multe operații.

Drama prin care a trecut Cornelia Catanga, în copilărie
Drama prin care a trecut Cornelia Catanga, în copilărie

Ultima apariție în public a Corneliei Catanga, înainte să moară

Cu câteva zile înainte ca primele semne de boală să se declanșeze, artista a fost invitată în platoul emisiunii „Showbiz Report” de la Antena Stars. Gazda emisiunii, Natalia Mateuț, a fost cea care s-a bucurat de ultima apariție în public a Corneliei Catanga, în care solista de muzică lăutărească a făcut o dezvăluire incredibilă. Încă de la naștere, destinul Corneliei avea să fie unul extrem de încercat. Marea artistă a muzicii lăutărești a povestit cum familia a crezut că s-a născut deja fără viață, motiv pentru care au aruncat-o sub un pat. Cea care ulterior a devenit o Regină pentru muzica de petrecere, s-a născut de fapt prematur, la numai șapte luni și a cântărit aproape 850 de grame.

Eram vânătă din cap până în picioare, nu respiram. Sora mamei mele a spus > Am fost aruncată sub patul în care era maică-mea. Bunica mea mi-a spus că în momentul în care m-au luat într-o cârpă m-au aruncat sub pat pentru că eram neagră vânătă toată și nu respiram. Și au zis pe cine să salveze, pe maică-mea sau copilul. Sora mamei mele a zis că ia să vedem ce e cu fata și atunci am început să țip, spunea Cornelia Catanga la Antena Stars.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...